keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Hoidathan jalkojasi


Jalat ovat hyvin tärkeä ruumiinosa... Pienikin haava tai kovettuma varpaissa aiheuttaa melkoista tuskaa..kipu säteilee koko olemukseen.

Jalkojen hyvä hoito on tärkeää. Koska et kävele käsilläsi niin jalat tarvitsevat enemmänkin hoitoa.

Kuorinnan voi tehdä myös merisuolalla sekoittamalla sitä öljyyn. melkein kaikki keittiössä olevat öljyt käyvät. Raps, raps ja kuolleet ihosolut lähtevät kevyesti hieroen..

Varpaita kannattaa seurata tarkoin. Ehjät kynsinauhat suojaavat tyveä. Eikä kynsi saa olla yhtään varpaanpäätä pitempi, koska se voi osua kipakasti johonkin ja koko kynsi mustuu ja lähtee sitten aikanaan pois kun uusi on kasvanut alle..

Varpaankynsiä ei pitäisi lakata peittävällä lakalla..Ellei tee joka päivä tarkistusta, että ei ole piilossa moskaa kynnen alla. Onneksi nykyään on jo niin kehittynyt lääkintä erilaisille jalkasairauksille, että ne voi itsekkin hoitaa jos selkä taipuu aika tehokkaasti..

Jalkasilsa, ja erilaiset sienisairaudet tarttuvat varsinkin yhteisissä kylpytiloissa. Uimahallit ja kylpylät olivat aiemmin suurin pöpöjen levitys paikka.. nykyään käytetään lipokkaita ja on myös huuhtelupaikka mennen tullen varpaille..

Ruokasooda on tehokas kotiapu jos on pientä oiretta.. Ruokasoodaa kylpyveteen ja umpinaisista kengistäkin se tappaa pöpöjä ja raikastaa kengät.. Soodaa poistetaan kun kenkä laitetaan jalkaan..

Terveet kynnet voi toki lakata. Lakan pitäisi olla läpi kuultavaa. Ohut hoitava lakka jopa suojaa kynttä. Kynnet on hyvä leikata usein tai vaihtoehtoisesti viilata. Paras kynnen muoto on suora

Juhliin kesäaikaan nainen laittaa avokkaat ja kesäisin avokärkiset sandaalit ja haluaa ehkä piristää varpaan kynnet iloisen punaiseksi.
Se on ihan naisellista ja söpöä katseltavaakin. Tanssivat jalat saavat paljon liikuntaa. Ne kaipaavat helliviä kylpyjä ja huolellista hoitoa.
Jalkajumppaa on hyvä tehdä aina istuessaan. Pyöritä nilkkoja oikealle ja vasemmalle, kipristele varpaita..ja muista jos teet istumatyötä, vähintään tunnin välein pieni pyrähdys jaloilla.. Verenkierron parantamiseksi ja nesteen estämisen nilkkoihin. Juo  vettä!  Erilaisista sairauksista johtuvia jalka vaivoja on hyvä hoidattaa jalkahoitajalla vähintään kaksi kertaa vuodessa..

Ellet hoida jalkojasi, opettele lentämään!
Ihana ilta rentoutus.. Jalat ylös seinää tai jotain päätyä vasten. Tai korkea tyyny nilkkojen alla..

Anna varpaiden tanssia! 

Pidä huolta jaloistasi tarvitset niitä  koko elämän ajan..
Rakasta jalkojasi, sillä kukaan toinen ei sitä ehkä tee..

Tai ehkä rakastettusi, jos hoidat jalat huolella, voitelet hyväntuoksuisilla pehmentävillä voiteilla  ja pidät kynnet siistinä..

Älä masennu jos et pysty itse hoitamaan jalkojasi, sairauden tähden pyydä lääkäriltäsi
lähete kunnalliseen jalkahoitoon..

Diebetis ja sydän sairaat saavat apua, vanhukset eivät  aina jaksa itse hoitaa varpaitaan ja jalkoja.. Ehkä sen kylvyn juuri ja juuri.. Sekin on hyvä..Pyytäkää  omaisilta apua kun selkä ei taivu, jospa joku on kiltti ja avulias..

11 kommenttia:

 1. Hei Aikatherine!
  Hyviä neuvoja tässä annoit.
  Jalat on todella tärkeitä hoitaa hyvin.

  Mukavia jalkajuppapäiviä sinne ja tänne!

  VastaaPoista
 2. Ciertamente las piernas y los pies son muy importantes en nuestro cuerpo y en nuestra vida. Su cuidado y tratamiento debe de ser algo prioritario para no tener grabes problemas.


  PD:- De mi ultima foto, un Pazo es un palacio en el campo, una casa noble donde vivían y aun viven los grandes terratenientes.

  VastaaPoista
 3. Gracias Jose, sí, desde el pie hasta que cuidar, y gracias por permitirme en el palacio .. Ellos han sido muy rica en grandes hombres, es en Finlandia, tenemos algunas realmente grandes palacios de la casa se ​​nos dice. Pensé que tan pronto como se trataba de una estatua del dios en la puerta .. No utilizamos los símbolos religiosos fuera de las iglesias y cementerios en relación con .. Por supuesto, las personas privadas pueden tener incluso las estatuas, tengo una serie de estatuas de ángeles. pero son pequeñas y el estado interno

  VastaaPoista
 4. kiitos Sylvi, selitin tuossa Joselle vähän muuta asiaa yhdestä hänen kuvastaan.. siinä oli Kristus patsa portin päällä ja kun en tiennyt mikä se paikka oli kysyin, hän vastasi nyt että se oli vain ihan yksityinen suurmies.. Espanjassa on ja yleensä muualla uskonto siinä arvossa kuin se oli meillä vuosikymmeniä sitten.
  pidetään me nyt jaloista huoli, pitkä talvi on edessä jalat kaipaavat lämpimiä kylpyjä..

  VastaaPoista
 5. Tärkeää asiaa!! Hyviä vinkkejä annoit. Jalkojen hoitoa laiminlyödään harmillisen usein. Pienet rikkeymät ym. voivat aiheuttaa suurtakin vahinkoa hoitamattomina.

  VastaaPoista
 6. Jalkojen hyvä hoitaminen on ainakin diabetikoille tärkeää, mutta varmaan muillekin!

  Kiitos neuvoistasi, Aikatherine<3

  VastaaPoista
 7. Valokki ja Aili-m.. jalkojen huolellinen hoito on hyvin tärkeää, olen hoitanut ihmisten jalkoja ja joskus nuorillakin on ollut pahoja vaurioita. Enää minulla ei ole välineitä, eikä liion voimia oikein kunnolliseen jalkahoitoon vieraille.. omistani yritän pitää hyväöä huolta.. Ailin huomío diabetis, on hyvä, he saavat lääkäriltä lähetteen jalkahoitoon .

  VastaaPoista
 8. Olen hoitanut todella huonosti jalkojani, olen unohtanut ne, joten pakko opetella lentämään:)

  VastaaPoista
 9. Käpälät voi voidella samalla tavalla kun tassut, hieromalla niitä vastakkain ihranpala välissä. Eikä tarvitse ollenkaan kumarrella, vaan voi pötköttää selällään ja kölliä.

  VastaaPoista
 10. Mustis, Mustis, so so, älä sie minua huijaa!! Muistan nähneeni kuvan sun varpaista kerran jos toisenkin, ja jos olisin yksin saanut päättää.. no joo en saanut.. kyllä ne nätit oli.. mutta lentotaito voi olla muuten hauskaa..pidä nyt talven yli kuitenkin lämpimänä, kesällä saa juosta paljain jaloin omalla pihalla. tai muuten tutulla ja turvallisella, missä ei ole lasimurskaa..

  VastaaPoista
 11. kiitos peikko kulta suukon saat sä multa.. tuo on ihan käypä ohje, noin yksinkertaistettuna..ihranpala vaan käpälien väliin;) saatko sen varmasti siitä pelkillä käpälillä pötköttäen.Ei se niin käy, vaan pitää levittää se ihra lattialle ja talloa siinä sitä kunnes jalat on ihan ihanan pehmeet,ehkä kuitenkin istualtaan koska muuten voi liukastua;)

  VastaaPoista