torstai 24. marraskuuta 2011

Vapaus

Mitä on vapaus?

Kenellä on vapaus?

Eivätkö kaikki elollinen ole olosuhteidensa orja.

Ihmisenä tunnen vapauden ajatella niikuin tahdon, mutta kaikkien ajatusteni julki tuonti ei ole hyväksi.

Minua hallitsee maailman lait. Ihmisten lait ja Luojani lait.

Voin tarkentaa, Luojan lait ovat omantunnon laki.

Jos ihminen ei omista omantunnon lakia, ei voi noudattaa mitään lakia, vaan silloin elämä on tuhon oma.

Maailmassa on myös lakeja, jotka ovat ristiriidassa Luojan lakien mukaan.

Niitä lakeja vastaan on parempi taistella, tai vielä parempi, jos tekee kuten elämän opaskirja sanoo.

Käänny pois lakia kunnioittamattoman ovelta ja karista tomukin jaloistasi. Ettei mikään siitä turmelisi mieltäsi.
Lakia luetaan ja tulkitaan, sitä mitataan ja punnitaan.  Yhä enemmän sitä opitaan kiertämään ja tehdään vääriä tekoja heikompia kohtaan.

Köyhät, työttömät, opiskelijat, lapset ja vanhukset  muodostavat ryhmän  jotka  tarvitsevat yhteiskunnan tukea ja ymmärrystä . Hoitopaikkoja ja hoitajia. Työtä ja perusturvaa.

Yhteiskunnan keräämät verorahat voitaisiin käyttää montakertaa viisaammin, leikkaamalla  todella hyvätuloisilta kaikki yleiset  avustukset pois. Kuten esimerkiksi, lapsilisät ja terveyspalvelut.

Miksi pitää tukea perhettä jonka ansiot ovat  monikymmen kertaiset joskus yli sata kertaiset  tavallisen ihmisen  eläkkeeseen ja tuloihin verrattaessa.

Eikö  sana tuki, tarkoita avustusta?  Mihin rikas ja ylellisyydessä elävä tarvitsee tukea?

He vetoavat tasa-arvoisuuteen. .  Tasa-arvoa olisi todelliset teot ja niiden auttaminen, jotka sitä tukea oikeasti tarvitsevat.

Minä ottaisin yli 10.000 euroa kuukaudessa ansaitsevalta kaikki tukirahat pois ja jakaisin ne köyhille.

Kaikkein köyhin on lapsi, hänellä on vanhemmat jotka ovat elatusvelvollisia . Mutta nuori opiskelija ei aina saa tukea kotoaan, hänen opintonsa pitkittyvät siksi, että hänen on tehtävä työtä opintojen ohella saadakseen leivän päälle kinkkusiivunsa.

Yksinhuoltajat ovat ihan pulassa, heillä on sekä velvollisuudet lasta kohtaan sekä  huoli siitä miten pieni palkka riittää edes lapsen perustarpeisiin.  He ovat todella tuen tarpeessa.

Viimeiseksi vanhukset, ne joilla ei ole miljoona perintöjä, eikä kultaisia käden puristuksia, eikä muitakaan isokenkäisten  suuria eläkkeitä. Heillä on varaa hoitaa itsensä ja huolehtia kunnostaan käymällä  kuntoutuslaitoksissa, kylpylöissä ja viettää kylmät talvet etelän auringossa.

Sen sijaan ne pientä peruskansaneläkettä saavat, tarvitsevat oikeesti, vapaat matkustuskortit julkisiin ja kaikkein heikoimmat taksikortit, sekä kaikkea tarpeellista kotihoitoa.
Miniperus tuloinen vanhus voisi asua kotonaan paljon pidempään, jos hänen luonaan kävisi joka päivä  hoitaja katsomassa ja tarkistamassa lääkitykset ja ruokapalvelun. Vähintään kerran kuukaudessa tulisi saada myös maksuton siivousapu ihmisille jotka eivät enää itse siihen pysty.

Mitä oikeasti tapahtuu?  Rikkaille annetaan lisää ja köyhät on jo niin kyyryssä, että polvet ei syvemmälle taivu.  Oli lohdutonta lukea erään hyvin sairaan iäkkään naisen blogia, jossa hän kertoo, rahaa on 10 euroa. Ei tiedä miten sen käytäisi viisaiten, ostaako kissalle ruokaa ja on itse nälässä, onhan kissa hänen ainut elävä tosiystävä. Tosin itsekäs sellainen.. Sellaisia kissat ovat se on niiden luonto. Vähälläkin rahalla tulee toimeen, kun jättää kaiken turhan pois, mutta ajan kuluessa sitä turhaa ei enää ole, on vain nälkä.


Laki ja lait ovat näin ihmisen parhaaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti