maanantai 29. elokuuta 2011

uusia ideoita


Minkälaisia kukkia kasvaa ulkoavaruudessa?-Auringonkukkia.


Minkälaisia ideoita saa , kun särkee päätä?

- Sain idean pitää vapaapäivän ja tehdä luettelon kaikkein rakkaimmista blogeista.

Ne eivät suinkaan ole tässä kaikki, mutta lista olisi ollut liian pitkä, jos olisin laittanut kaikki. Näidenkin seuraaminen vie aikaa. Mutta  miksi nämä ovat minulle rakkaita?

Jo pika vilkaisulla huomaat, jos katsot, että kaikissa puhuttelee kuvat , joko valokuvat tai taidemaalaukset ja jos  samaan blogiin on liitetty vielä runoja, olen mýyty. Minusta tulee sellaisen blogin fani. Lukiessani ja katsellessani näitä blogeja  saan paljon uusia ajatuksia, ne rauhoittavat, ne riemastuttavat, ne ilahduttavat ja ne inspiroivat. Moni näistä , (lista on vasemmalla ylhäällä) on synnyttänyt uusia runoja, joista vain osan olen julkaissut, joskus runo on jäänyt lukemani blogin kommiin.. Silloin se on ollut erittäin inspiroiva . .

http://barbara-himmel.blogspot.com/

Tällä sivulla on mainos ja kutsu Bolggareille ympäri maailman.
Kokous aika on aivan lähipäivinä. 1.9.-11. Argentiina, Buenos Aires.  Olisipa ollut mahtava juttu , jos olisi ollut mahdollisuus osallistua.. Tosin olisin tarvinnut myös tulkin mukaani, siellä tuskin on montaa suomalaista.. Kirjallisuus, Luonnonsuojelu, Eläinsuojelu, Ihmisoikeudet, ja nykyajan asiat ja ongelmat ovat siellä keskustelun aiheena.  Voisimpa olla edes kärpänen katossa, kenties voinkin, kun seuraan  osallistujien blogeja,  jälkeenpäin saan varmasti lukea paljon mielenkiintoisia tarinoita.


Kirjoittamista harrastava ihminen  ei voi välttää  oman mielensä  paljastumista, aina se jotenkin näkyy  sanoissa ja rivien välissä. Jopa runoja tulkitaan henkilökohtaisina, kokemuksena, ei ne aina sitä ole, jos runo syntyy jostain mitä näen, kuva tai luonto, se voi olla täysin irti itsestäni, vain näkemys, kuten kameralla otettu valokuva. Lukeminen kannattaa aina, sanoo Donnerkin, ja sitä auttamassa on useita kirjablogeja, joissa on esittelyä ja tiivistetty tietoa kirjan sisällöstä.. Kannattaa katsoa, jos haluaa esitietoja kirjoista.  Voi ,voi kun aiheesta olisi paljon asiaa, miljoonien blogien joukossa olen yksi pieni sana, yhdessä muiden kanssa olen valtava määrä erilaista tietoa ja taitoa.

13 kommenttia:

 1. On blogspotissa niin monta hyvää valokuvaaja, minäkin pidän niistä espanjalaisista kuvista kun olemme siellä asuneet niin monet talvikuukaudet.
  Ja ihania ajatusten ja runojen kirjoittajia.
  ---
  Olen lukenut eräässä blogissa että blogspot muuttuisi - jotain facebookin tapaista, mutta en ole löytänyt mitään googlaamalla. Olisi niin ikävää jos blogspotista tulisi tuommoinen 5-6 rivin kirjeenvaihtojuttu.

  VastaaPoista
 2. Hei ystävä. Olen pitkään ollut kateissa talossani koska en uudistus ja nämä asiat vievät paljon aikaa. ilo tulla tervehtimään sinua uudelleen ja onnitella teitä mukava viesti, halauksia,

  VastaaPoista
 3. Kiitos Aikrarhine, kun lasket minutkin sinne.♥
  Olisihan se hauska tavata.
  Eiköhän ja toivottavasti joskus tule sellainen tilaisuus, että tavataan.
  Mukavaa viimisiä elokuun päiviä.

  VastaaPoista
 4. hui olkoon, täytyykin tallentaa koko blogi siltä varalta, että kaikki yhtäkkiä muuttuu.. en oikein pidä fasebook systeemistä, käyhän se pikaviesteihin, mutta ehkä tämä laajempi ja täysin vappamuotoinen bloggaus vaihtaisi osoitetta, minun tapauksessa.. ja lopulta on niin, että jos oikein innostuu, voi avata oman kotisivun.. ja, ja.. kukas sitten tekee stopin.. no jos keksivät ruveta rahastamaan.. tiedä näitä, ei tästä maailma kaadu, mutta aika harvasta ihmisestä olisi oikeita yhteystietoja.. toivon että huhut ei pidä paikkaansa.. onhan tämä toiminut jo vuosikausia ja käyttäjämäärä on valtava..

  VastaaPoista
 5. hei Towanda, olet tosiaan ollut lomilla.. jokaisella on joskus omia juttuja.. onneksi minullekkin on nyt tullut niinpaljon muuta tohinaa että tämä bloggailu alkaa jäädä vähän taustalle.. aika ei riitä..kun täytyy levätäkkin välillä..

  VastaaPoista
 6. hei Sylvi, oli oikeastaan vaikea valita , kun piti jo karsia, kun meinasi tulla liian monta. valinta kohdistui nyt satunnaisesti niihin joissa on paljon kauniita luontokuvia ja runoja tai tarinoita. sinullahan on vähän kaikkea, olet monipuolinen ihminen.. on luontokuvia, ja hyviä, sekä muita kuvia perheestä. On matkatarinoita ja vähän hengellistäkin opastusta elämän polulle.. kaikki tärkeitä asioita..mutta loput rakkaat blogit joita seuraan näkyy myös seuraaja listassani alempana..

  VastaaPoista
 7. Auringonkukan olet antanut meille silmiemme ja mielemme virkistykseksi, Kiitos Sinulle siitä !
  Olen sellainen periodi-ihminen, joten blogienkin seuraaminen ja lukeminen on ajoittaista.
  Hakeudun etsimään itselle mielenrauhaa ja rentoutumista hyvistä teksteistä, jota blogisi edustaa!
  Kauniita, kuulaita syyspäiviä toivotellen!
  mari

  VastaaPoista
 8. Querida amiga tus fuentes de inspiración no necesitan de mi bloc para que pueda llevarte a escribir un bello poema, tienes el suficiente arte para escribir las bellezas que tu te propongas, gracias por poner mi bloc como uno de tus favoritos, animo cuídate mucho y recibe un gran y amistoso abrazo

  VastaaPoista
 9. Kiitos Mari Meri, voisin sanoa sinun blogistasi samoin, se on aina iloinen ja mielen rauhaa luova. Olet vielä vähän nuorempi sinun kuuluukin olla ja mennä , voi, voi minä en istunut pari kymmentä vuotta sitten kirjoittamassa, muulloin kuin joskus aamuyöllä kun piti raskaan työpäivän jälkeen purkaa ajatukset että sai unta. ja nykyään kun en voi tehdä käsitöitä, muuten kuin koneella ommellen, käsien ja sormien kipujen vuoksi on vain tämä kirjoitus ja lukeminen ja tietysti liikunta. lähden tunnin sisällä taas vesijumppaan ja jos jaksan käyn vielä salilla , toivon että viihdyt jatkossakin, minulla on runoja kesken koneellaa,m ne nyt jotenkin jummii..

  VastaaPoista
 10. Gracias por tu amor más grande fuente de inspiración de Paco, un poema ha sido desde el principio de su sitio, cuando la imagen ha comenzado a vivir en mi mente. No se despiertan todas las ideas poderosas imágenes, es un gran regalo de ver el mundo a través de una cámara en el momento justo y se lo lleva una gran belleza, y donar todo .. no me gusta especialmente las imágenes se han editado un montón, pero lo mejor es siempre sólo lo que sus ojos pueden ver .. Gracias Paco, tú eres la imagen del corazón

  VastaaPoista
 11. Minun on lähes pakko tiodeta tähän lisäksi, että vaikka minä en osaa mitään muita kieliä, en espanjaa en muitakaan se ei ole häirinnyt heitä jotka ovat ymmärtäneet osankin kielenkääntäjän hassuista lauseista.. varsinkin runot ovat joskus käsittämättömiä, kuten tyttäreni sanoi minulle, että älä äiti kulta käännä Nerudan runoja kääntäjän avulla, se on hänen runojensa raiskausta.. en ollut ajatellut asiasa noin tarkoin. mutta se on totta, en enää käännä ulkomaalaisia runoja kääntäjän avulla, kyllä ne täytyy olla käännetty ammatti kääntäjän avulla. Pentti Saarikoski ja Saaritsa on kääntänyt paljon näitä maailman kauneimpia runoja..joita he itsekkin kirjoittivat.

  VastaaPoista
 12. Kiitos Aikatherine.
  On siis mahtavaa, kun olet valinnut minunkin "Lumous" blogini listaasi.
  Olen aivan sanaton.

  Halaukset sinulle ja kaikkea hyvää jatkossa. "♥ ♥". "♥ ♥". "♥ ♥".

  VastaaPoista
 13. mitäs näistä kiittämään, olipahan vaan idea laittaa suosikit.. onhan kaikki jotka näkyvät alempana myös lukulistalla ja yleensä kaikki omat lukijani.. pyrin tekemään vastavierailujakin, mutta nyt on niinpaljon muuta menoa että kone napsahtaa tass kiinni..

  VastaaPoista