lauantai 27. elokuuta 2011

aika löytää iloa
Huumori on hiuksenhieno logiikka.   Eikös vain olekin?


Huumorin nimikkeen alla voidaan  sivaltaa  toista ihmistä  pahastikin.

Huumori pitäisi kieltää ihmisiltä , jotka eivät tunne sen  rajoja.

Juuri sitä hiuksen hienoa logiikkaa joka nostaa vielä hymyn  , mutta ei kohdistu

kenenkään ihmiseen  henkilökohtaisesti..


Hyvä huumori vaatii opettelua, sanoa ajankohtaisista asioista osuvasti  loukkaamatta. kantapään kautta olen saanut kokea myös sen, että kaikilla ihmisillä ei ole lainkaan huumorintajua.. jotkut luulevat että on, kun heitä naurattaa toisille sattuneet vahingot..


hyvä esimerkki huonosta huumorista on esimerkiksi  niinsanotut hauskat koti videot..  jotkut ovat todella tökeröitä, on hyvin kyseenalaista nauraa toiselle ihmiselle  sattuneelle vahingolle..  näillä videoilla  ei muuta tarkoitusta olekaan, kuin nauraa kaatumisille ja  erilaisille vahingoille varmasti on tehnyt kipeää monikin seinään törmäily.


Jotkut itseään huumorintajuisina pitävät ihmiset ovat suorastaan yli herkkiä
vetämään hernettä nenään, jos heittää  ajattelematta  yleisen vitsin esimerkiksi  ammattiin liittyvistä  yleistyksistä..
En pidä kovin fiksuina blondivitsejä, en myöskään mistään terveydellisistä  seikoista johtuvista  asioista.. tai ulkomuodosta..  itse olen kuullut nimityksiä " humoristeilta":  joku kysyy tuuleeko siellä ylhäällä?
Yes, minä vastaan kyllä , mutta haiseeko siellä alhaalla  jalkahiki ?
Vastakysymys on samantyyppinen, mutta joku hikeentyy jo siitäkin..


varsinkin jos on mies.. mies kun tahtoo katsoa naista aina alaviistoon.. näin ollen minun pitäisi olla kontallani ja ryömiä  lyhyiden miehien edessä, että en vahingossa yletä samaan silmäkorkeuteen ja mikä pahinta yli silmä korkeuden.. Minun pitää olla nöyrä ja kumartua pienien miesten eteen , ( Kumma kyllä naiset eivät välitä , eivät edes huomaa pituuttani) missin mittahan se on 176 cm.. painon kanssa isojen tyttöjen missikisat.


Muoti on mielenkiintoista vain muoti intoilijoille..


olen siinäkin luovasti hassuttelija, ompelen itse rimpsumekkoja, ja ostan milloin mistäkin ale rekistä  uusia napapaitoja..
 se, että nykyään on käynyt kaikki koot jo napapaidoiksi, johtuu varmaan  siitä, että  ne ovat kutistuneet pesussa,  kyllähän ne ostaessa oli ihan ok..  torstaina ostin,  kun halvalla sain  paketin legginsejä.. L   olen aina sopinut siihen kokoon.. vaan kuinkas kävikään.. puntit puristi, oli lyhyet, haarakiila jäi puoliväliin reisiä.. . pitäisikö käydä vaa`assa?   ei kävin viime viikolla oli 79kg, todennäköisesti on käynyt niin, että olen lihonut nyt kun aloitin  hurjan teho jumppa kuurin, tosin näin lämpimillä ilmoilla on tuo napapaita ihan hyvä malli jumppasalilla, ja mahansa ihailu ohi mennen peileistä, antaa kummasti potkua persuksiin, että ei kun polkemaan vaan sitä kuntopyörää ja zumbaamaan taas  kolme kertaa viikossa.  Ennenvanhaan kaikki oli paremmin,  sai  naureskella nauramattomia nauruja ja itkeä itkemättömiä itkuja..

Millaista on hyvä huumori???? En minä vaan tiedä, mutta jos nauratte tälle jutulle se on ihan ok, tämä on totuus ja hyväksyn  asian,  kirahvi napapaidassa!! hah hah..


kaikki kirahvit napapaidassa ovat hauskan näköisiä! Ehdottomasti!


Sitä hiuksen hienoa logiikkaa miettiessä, tuli mieleen, että parasta olla totinen torvensoittaja..
Miten se on mahdollista, kun naurattaa jo oman varjonsa näkeminen, se kun ylettää etelästä pohjoiseen ..

12 kommenttia:

 1. Myönnän, että hymyilytti :) Itseironia on hauskaa silloin kun henkilö luottaa itseensä ja siksi pystyy vitsailemaan itsestään. Sitten taas sellainen itseironia, jossa mollataan itseään, ei yleensä osu ja uppoa. Itseäni kyllä naurattaa aika monet jutut, mutta on ehkä vaikea antaa yleistystä mikä on hauskaa ja mikä ei. Ihmisillä vain on erilainen huumorintaju ja eri jutut herättävät erilaisia mielikuvia, jotka saavat nauramaan. Esimerkiksi jos olen siskoni kanssa, nauramme aina samoille jutuille samaan aikaan. Luulen, että se johtuu siitä, että olemme kasvaneet yhdessä ja olemme läheisiä ja näin ollen tietyt asiat herättävät molemmilla samanlaisia mielikuvia. Se on kyllä hauskaa kun jonkun kanssa voi nauraa siten :)

  VastaaPoista
 2. kiva juttu Angel enkelini, yritän pysyä huumorissa itseni asettamisessa kaikkine ongelmineen naurun kohteeksi.. jos joku ajattelee että olen surkea valittaja ja pillitän tälläisiä turhanpäiväisyyksiä, niin erehtyy..nauramaan tämä oma toilailu saa kenet hyvänsä.. on muuten myös totta että sitä huumoria on niin monella tasolla ja monenlaista, että on oikeastaan vaikeaa sanoa mikä on parasta. lienee parasta tilanne komiikka kuten olen aiemminkin havainnut.. ja itselleen on lupa hymyillä suu korvia myöten, se tekee hyvän mielen. kunhan on sinut itsensä kanssa..

  VastaaPoista
 3. Que buen toque de humor amiga mía, buena falta hace en estos tiempos aportar alegría y risas. Una simpática entrada para este sábado, que tengas un feliz fin de semana. Recibe un gran abrazo

  VastaaPoista
 4. No olipa vitsiä kerrakseen.
  Toiset sitä osaa kertoa hyviä vitseja, minä en.
  Huumoria tässä elämässä tarvitaa,

  Hyvää pyhää sinulle

  VastaaPoista
 5. Gracias Paco, con mucho gusto voy a recibir un gran abrazo, y espero una gran cantidad de pequeños momentos de alegría en este momento triste en el mundo, espero que más paz y amor, mucha comprensión entre los pueblos ..

  VastaaPoista
 6. kiitos Sylvi, olen huomannut että huumori on aina myös sen ymmärtämistä. Sinä olet huomannut aina huumorin sanojen joukosta.. enkä minä oikeestaan vitsiä kertonut ihan faktaa t¨ässä elämän arjessa.. se on vain tapa miten siitä kertoo, kiitos hyvistä pyhistä.. mietinkin jo millainen on hyvä pyhä? OLISKO SELLAINEN KUN ON KIITOLLINEN KAIKESTA MITÄ ON. minulla on jalat vaventelikylvyssä, juuri nyt.. aijai kun alkaa olla rento olo..

  VastaaPoista
 7. Kuvassasi lienee alienhyökkäys: Torahampainen kiertolainen meinaa puraista palasen meikämannen kotikuusta(Niin arka hiirulainen oon) Joo, huumorinkukka on hankala aihe varsinkin tuntemattomille, ja netin kautta rupateltuna itsekullekkin siinä voi olla sulattelemista.-Planeettoihin palataksemme, ehkä Aikatherinen pyrstötähti meinaa vain muokata uudelleen elämänmuodon tälle niinsanotulle mutapallolle!

  VastaaPoista
 8. hyvä , olipas hauskasti muotoiltu ja sanoisin myös naulan kantaan.. tuo varsinkin netissä ja tuntemattomille.. kas kun siinä on juuri suurin ongelma, emme tunne ihmistä vaan ainoastaan sen mielikuvan jonka kukin itsestään luo.. ja joskus ihminen voi nähdä itsensäkin vääristyneiden peilien kautta.. kyllä olisi mukavaa jatkaa keskustelua mihin pyrströtähteni lopulta tähtää.. yes, katsoin muuten juuri ms videolta kun hävittäjät jahtasi ufoa. kaikenlaista tapahtuu.. kyllä tämä tellus joutuu monenlaista nielemään. jos kerran ydinjätteet haudataan sisuksiimme, niin roskat kanssa. uusi elämän muoto? Ah; kun tulisi se paratiisi, me käveltäisiin käsi kädessä mister Bean ja leikkisimme leijonien ja käärmeiden kanssa ilman puremia.. Tellus maa voisi sulkea ahnaan kitansa ja kuu tekisi siltoja merien ylle.

  VastaaPoista
 9. Olipa hauska vitsi,huumoria kyllä tarvitaan<3

  VastaaPoista
 10. Kiitos Aikatherine tästä kivasta tekstistäsi.
  Osaat kertoa niin humoristisesti tosielämän asioista.
  Näinhän se on, että kaikki ihmiset eivät ymmärrä huumoria. Elämä on paljon mukavampaa, kun osaa nauttia siitä eikä mököttää.

  Oikein kivaa zumpailun ja jumppaamisen jatkumista sinulle. Kyllä ne kilot karisee ajan kanssa.

  Ja tähän loppuun laitan pienen ihmisen hoitokeinon koivuallergiaan, jota esiintyy useimmilla keväisin:

  ‎5 vuotiaan lapsenlapseni hoitokeino koivuallergiaan, jos silmiä kutittaa; Laita silmät kiinni, äläkä katso koivuja. :)

  VastaaPoista
 11. Tämä teksti antoi hyvin paljon myös ajattelemisen aihetta.
  Osaat kertoa huumorilla höystettynä tosielämän asioista.
  Kaikki ihmiset eivät ymmärrä huumoria.

  VastaaPoista
 12. Sydämellinen, itsensä hyväksyvä itseironia on huumorin lajeista antoisin. ja totta, moni luulee olevansa humoristi kunnes sitten toisin todistetaan..

  VastaaPoista