torstai 2. kesäkuuta 2011

Helatorstai


Mikä merkitys Helatorstailla on sinulle?

Joskus sen merkitys on ollut tämä:
HELA-JUHLA
Pakanallisessa Suomessa juhlittiin keväällä toukojuhlaa eli helaa. Hela ajoittuu kalenterissa kevätpäiväntasauksen jälkeisen toisen täydenkuun aikoihin, välille 20.4-20.5. Helajuhlassa karkoitettiin pahoja henkiä sytyttämällä pelloille ja avoimille paikoille helavalkeita, juotiin simaa, tehtiin taikoja ja tanssittiin. Karja ajettiin silloin tulien läpi laitumelle sairauksien ehkäisemiseksi. Naimattomat naiset kävivät lemmensaunassa ja tekevät lemmentaikoja. Vuonna 2011 uuspakanat viettävät helaa tänä viikonloppuna, 21-22.5.
 
vai onko se tälläinen?

MERKITYS helatorstai

  Hyvin nimi loma tarkoittaa "pyhä päivä."   Useimmat lomat on uskonnollinen merkitys.
Tapahtumia, jotka yhteiskunta haluaa keskustan lomamatkoistaan ​​noin kertovat uskonnollinen maailmankuva ja arvo järjestelmiä yhteiskunnan.

 Esimerkiksi helatorstai käytetään olla vapaapäivä Etelä-Afrikassa.   Silti harvat meistä koskaan arvostetaan sen merkitystä, kunnes hallitus lakkautti sen vapaapäivä.  Se on korvattu päivien kunniaksi ihmiskunnan, kuten Human Rights Day "," naistenpäivä  Työntekijöiden  jälleen yksi osoitus siitä, että meidän hallitus on hylännyt kristinuskon ja omaksui Humanismin.
Historia on hänen tarinansa
 Kristillistä historiaa on lineaarinen.  Toisin pakana ja itämaiset uskonnot, joilla on reinkarnaatio ja on pyöreä näkemystä historiasta, tai ateisteja, jotka uskovat että "tulit mitään, olet menossa minnekään, elämä on merkityksetöntä", kristityt uskovat, että historia on hänen tarinansa.
 Jumala on suvereeni ajan ja avaruuden.  Alussa historian Jumala loi maailman.  Myöhemmin Hän tuomitsi maailman tuli vedenpaisumus . Sovittuna ajankohtana, Kristus tuli ja kuoli syntiemme tähden. Kolme päivää myöhemmin hän nousi kuolleista.  Neljäkymmentä päivää myöhemmin hän nousi taivaaseen.  Kymmenen päivää sen jälkeen Hän lähetti Pyhän Hengen hänen opetuslapsensa helluntaina.  Yksi hyvä päivä hän palaa maan päälle ja tuomari kansat.
 Historia on tavoite.  Aika on merkitystä. Meidän kalenterit olisi otettava huomioon, että.
 Christian Kalenteri



Yllä oleva teksti on kopioitu netistä, ja se oli englannin kielellä, otsikko. Helatorstain merkitys..(Googlen kääntäjä ei ola täydellinen.) 


 Suomi on vapaa maa.. Saat valita ihan juuri sen mihin uskosi riittää. Uskoa voidaan opettaa, sitä voidaan manipuloida, sitä voidaan pilkata, siitä voidaan luopua ja siihen voidaan hurahtaa.
Suurin osa Suomen kansalaisista on kastettu Isän, Pojan ja Pyhänhengen nimeen. Annettu jokin nimi Eevasta Aatamiin.. Mikä on erikoista tässä? Nimi? Onko minun nimeni uskossa, kun se on kastettu näin kirkollisesti?  En tiedä.  Uskon, että usko on ihmisen sisäinen prosessi.  
Voisin verrata sitä johonkin uuteen asiaan, jota kovasti opiskelen. 
Ajatellaan vaikka jotain kieltä. Eilen kun tein runon käännöstä  Suomenkielestä Englanniksi ja Espanjaksi, huomasin, että tämähän on vaikeaa.. Koska ei löydy kaikille sanoille vastaavaa sanaa, taivutusmuoto on suomenkielessä hyvin laaja. Oikeastaan harva meistä osaa täydellisesti edes äidinkieltään vaikka puhun ja kirjoitan, voin unohtaa perussääntöjä. Murteet tekevät muun maailman kielille  aivan sian saksaksi  koko  puheen.. Kieli on siis vaikeaa oppia.
Mikä olisi uskomisen kaunis ja positiivinen sanasto?
Uskoa ei voi pakottaa..se ikäänkuin syntyy  todella sisäisen oppimisen ja aika  laajan ymmärryksen kautta.. Eikä sekään aina riitä. Minä tarvitsin lisäksi hyvin paljon tuskaa, ahdistusta, kipua ja täydellistä tyhjyyden kokemusta, ennenkuin  todellinen kosketus tapahtui.. ja olin sentään kasvanut uskovaisessa perheessä.. mutta ei se mitään merkinnyt, vasta kokemukset ja sisäinen muutos toi tämän hauraan ,mutta sitkeän uskon , jolla riipun tässä ylösnousemuksen toivossa.. Maallinen tieni on ristillä roikkumista ja  paljon surua ja kipua, on lohdullista uskoa, kun tämä vaellus päättyy, pääsen vapauden valtakuntaan.. 
Ei minulla ole mitään käsitystä millainen se on, mutta jos se on vapaa maallisesta sen täytyy olla kevyt. 

olen täysin  vapaa jo tässä elämässä siinä että , en tiedä mitään totuutta.. Ei ihminen oikeastaan lopulta mitään tiedä. 

Kuljitpa  mitä tietä tahansa
Todellinen usko on eniten vain rakkautta.. ja armoa. 

Siis kulkekaamme yhdessä tätä maailman kivistä polkua ja  pidetään itsestämme ja toisistamme hyvää huolta.. siinä on uskolle riittävästi sanoja.. rakkautta ja hellyytä, antamista mielummin kuin ottamista.


Loppuyhteenveto:  Kristus nuosi taivaaseen , kun 40 päivää oli kulunut Pääsiäisestä. 

6 kommenttia:

 1. Olipa pitkä teksti, peikko väsyi ihan kesken. Mutta eikös hela ole ruotsia ja tarkoita koko. Helatorstai on siis kokotorstai, mikä on tietty aina aihe juhlaan. Ajattelepas jos se olisi vaan neljännestorstai.

  VastaaPoista
 2. Kivaa tietoa, en tiennytkään, ihan oikeesti helatorstain merkitystä, kuva on kaunis :)
  Ihanaa kesää sinulla ja iloa, kiitos myös käynnistä 'minulla'.
  Ihana tuo viestisi jonka sait ♥

  VastaaPoista
 3. Olipa paljon erilaista tietoa.
  Kiitos kun otit esille helatorstain..

  Jeesuksen taivaaseenastumisen päivä, helatorstai, muistuttaa meitä siitä, että Jeesus palasi takaisin kunniaan. Hän meni sinne meidän vanhurskauttamisemme tähden. Isä on antanut hänelle kaiken vallan. Sitä kuvastaa, että Jeesus istuu Isän Jumalan, kaikkivaltiaan oikealla puolella. j n.e.

  Oikein mukavaa loppuviikkoa sinulle!

  VastaaPoista
 4. kiitos kommeista Sylvi ja Seijastiina. Laitoinpa tämän asian esille ihan juuri siksi, että nykyään on jo paljon ihmisiä, jotka eivät tiedä, muista tai ei ole kiinnostunut mikä on helatorstain syntyhistoria..Niinpä laitoin vanhan ajan kevätbailut ja kristillisen kansan perustiedot . että jos vaikka joku kysyy niin nyt tietää jo paljon.
  3. kesäkuuta 2011 17.47

  VastaaPoista
 5. Peikoilla on aina helatorstai, kun ne on luonnonlapsia!

  VastaaPoista
 6. pitää ihan kokeilla muokkausten jälkeen miltä näyttää nyt kommennti..tulipa luettua samalla uudelleen hyvä artikkeli...

  VastaaPoista