keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Luovuus


Mitä on luovuus, miten se syntyy tai ilmenee?
Kuljen luonnossa ja katselen maisemaa, se on täynnä luovuutta. Uusiutuva luonto on täynnä ihmeitä.
 Taivaalla purjehtivat pilvet, kuunsilta merellä, tuulen humina tai aaltojen loiske rantaan.
Koko elämä on täynnä luovuutta.
Jokainen ihminen on luova. Tarvitsemme mielikuvia luodaksemme jotain uutta, jota ei ole vielä tehty, jotain uutta ja joskus parempaa. Voimme muokata vanhaa ja luoda siitä yhä uudelleen uutta.
Ihminen on syntymästään asti saanut luovuuden lahjoja. Yksi piirtää ja maalaa huimia taideteoksia. Toinen käyttää kameraa ja löytää luonnosta uusia näkökulmia, uusia tarinoita.
On säveltäjiä ja soittajia, laulajia ja tanssijoita. On käsityön taitajia, ompelun, kutomisen, ja monenlaisen  luovan kokeilun töitä. Veistämme puuta ja kiveä, rakennamme taloja ja mitä ihmeellisempiä kojeita ja koneita.
Kaikki mitä ihminen on tehnyt on luovuuden tulosta. Jopa siivous ja ruuanlaitto. Kodinhoito ja yrityksen suunnittelu ja ylläpito.
Minullakin on jotain luovuuden lahjoja. Kodinhoidosta käsitöihin. Lastenhoitokin on luovaa, on kehitettävä lapsen luovuutta viemällä lapsi luovuuden äärelle.
Lukeminenkin on luovaa, jos luen oppiakseni tai vaikka vain oivaltaakseni yhden uuden asian.
Kirjoittaminen on luovaa. Mikäli se on vapaata. Oikeastaan luovuus syntyy vapaudesta. Tehdä juuri sitä mitä mieli tahtoo.. Suunnitella pukuja, kodinsisustusta, mitä tahansa.
Blogimaailma on luovuuden ehtymätön lähde. Täältä löytyy taidemaalareita, valokuvaajia, runoilijoita, novellisteja, sekä proosa tekstejä sadun, unen, tai tutkimusten tuloksia. Mikä ihaninta, kaiken voi yhdistää.. Voin kirjoittaa novelliin ja liittää siihen runon ja laittaa sopivia kuvia ja lisäksi sopivaa musiikkia joka tukee tarinaa. Blogimaailma on runsaudensarvi. Nauttiakseni siitä täysin sydämin käyn mahdollisimman monilla sivuilla lukemassa ja katsomassa, mitä ne lahjoittavat minulle. Kaikki ne sivustot joita seuraan antavat ajateltavaa sekä ideoita. Usein löydän jonkun musiikin ja nappaan talteen kun se on vaan niin ihana.   Siitä kiitos kaikille erilaisille blogin harrastajille.


9 kommenttia:

 1. Unos cuadros preciosos, con unas sombras y luces perfectas que nos recuerdan lo que es hoy la fotografía, ellos son nuestros antecesores y maestros, un saludo amiga mia

  VastaaPoista
 2. Nimenomaan näin kuten kirjoitit: Luovuus syntyy vapaudesta. Tosin mitä se vapaus sitten on? Meillä kaikillahan on pääsy vapauteen. Vaikka olisi millainen henkilö, millainen historia ja millainen tunne henkilöllä dominoivana arjessa, niin luovuutta jokaisella on ja on mahdollista päästä siihen käsiksi. Tämä on huikea aihe, luovuus ylipäätään. Kiitos kirjoituksestasi! Ja myös sinulle inspiroivasta blogistasi :)

  VastaaPoista
 3. Jokaisella ihmisellä on jonkin lajin luovuutta<3

  Kiitos kirjoituksestasi, aikatherine<3

  VastaaPoista
 4. Olipa mielenkiintoista lukea tuo sinun tekstisi luovuudesta.
  Kiitos.

  VastaaPoista
 5. Luovuus on elämä.. Ihan kun kirjoitit aiheesta.
  Hyvää viikonloppua sinulle!
  Raya

  VastaaPoista
 6. Eka kertaa päätin kommentin kirjoittaa,olen kyllä
  aiemminkin blogissasi vieraillut ja miellyin kovin.Sinulla on täällä paljon tarinaa ja kaunista
  musiikkia ja taidetta.Hyvää jatkoa!

  VastaaPoista
 7. ikatherine kirjoitti...

  Kiitos Angel, sitä juuri tarkoitin. On hyvä miettiä mikä on se voimavara jolla luomme mitä tahansa uutta. Se on mielen vapautta, tästähän puuttui paljon erilaisia luovuuden töitä. Kun selaan sivuja, löytyy puutarhureiden ihania ohjeita ja kuvia. Löytyy korusuunnittelijoiden koruja joiden kaltaisia uniikkeja töitä en ole koskaan nähnyt. Kiehtovia ovat myös monet käsityöt ja kodinsisustusvinkit valokuvien kanssa.
  31. maaliskuuta 2011 12.29
  aikatherine kirjoitti...

  Paco Sales kirjoittaa:Muutama arvokas kuvia täydellinen varjot ja valot muistuttavat mikä on tänään kuva, ne ovat meidän edeltäjien ja opettajien ystäväni tervehdys.
  Hän on mestaro valokuvaaja, hänen kuvissaan on aina hyvin voimakkaat kontrastit. Luonto ja ihmisen tekemä koje, rakennus tai ihmiset itse. Hän onnistuu löytämään aina uusia näkökulmia vaikka pellolle ruostuneesta koneesta. Hänen kuvansa metroasemalla oli valon ja varjon liike, se eli.
  31. maaliskuuta 2011 12.36

  VastaaPoista
 8. 31. maaliskuuta 2011 22.18
  aikatherine kirjoitti...

  Aili-mummo, on hauska huomata että lukijat kokevat minullakin on luovuuden kykyä, Jokaisella todella on ja yleensä se myös näkyy tavalla tai toisella. Eilen illalla katsoin kuinka lapset leikkivät enkeliä. Heillä oli hulmuavat mameet käsissä ja sitten hypättiin ilmaan ja lenneltiin.. Luovuus alkaa jo lapsuudesta, leikki on aina luovaa..
  1. huhtikuuta 2011 12.46
  aikatherine kirjoitti...

  Eila,ystäväni jokainen tarina ja kuva blogissasi syntyy luovuutesi kautta. Päästä se täysin irti. Luovuus on asia jolle ei tarvitse asettaa rajoja.
  1. huhtikuuta 2011 12.49
  aikatherine kirjoitti...

  Kiitos Rayas,Sinulle myös elämä rikasta viikonloppua! yritän jossakin välissä taas kirjoittaa. Nyt on kuitenkin lukuvaihe menossa.
  Lukemalla ja katselemalla toisten blogeja saan uusia ideoita ja oivalluksia.
  1. huhtikuuta 2011 12.55

  VastaaPoista
 9. aikatherine kirjoitti...

  Kiitos Pirita että ilmaisit lukevasi, näen kyllä määrän lukijoissa mutta en tiedä ketä ovat.
  on kiva tietää kuka lukee ja teen aina vastavierailun myös.
  4. huhtikuuta 2011 17.37

  VastaaPoista