keskiviikko 22. toukokuuta 2013

unen sanomaa

.
Näen unta jossa kiipeän rappusia alas, yhä syvemälle syvyyksien pohjaan asti ja näen lukemattoman määrän vuoteita, joissa lepää nukkumassa ihmisiä. On hyvin hiljaista, astun askeleen huoneen keskelle ja katson ylös, näen pieniä nauravia poikia ja he laulavat  jotain uskomattoman ihanaa laulua.
Kohotan käteni ja nousen ilmaan, leijun nauravien poikien kanssa ja tahdon nauraa, mutta jokainen yritys sattuu poskiini ja silmistäni pisaroi pieniä kiviä, ne raapivat poskeni ihoa, tipahtavat lattialle, mutta pojat vain nauravat. Olen surullinen ja kysyn: - Miksi en voi nauraa, miksi silmistäni pisaroi kiviä?
- Pojat laulavat:-  Sielun sirut kivinä silmissä, sielun sirut kivinä silmissä,  niistä syntyy pistaasi.

En ymmärrä, onko kivet pistaasin siemeniä kysyn?

Pojat vain nauravat ja katoavat , lävistävät kivisen katon ja nousevat korkeuksiin.

Silloin päästän irti kivusta  ja pyörähdän tanssien alas lattialle, mutta edessäni seisoo lentäjä, lippalakki päässä ja ilmoittaa :   - Odotan , tule me lähdemme matkaan.
Lähden nopeasti, juoksen nopeammin kuin tuuli ja seison seitsämän kerroksisen talon katolla.
Näen siinä lentokoneen, ihan pienen, siihen sopii vain lentäjä ja minä.
Istun penkillä koneessa ja katson maahan koneen noustessa, ihmeellistä!  Näen seinien ja kattojen läpi. Eroitan kaiken elävän, ihmiset ja eläimet.   Rakennukset ovat vain kuin piirrettyjä kehikkoja, silti tiedän ne on oikeita taloja.
Lennämme suuren tähden luokse ja kone laskeutuu sen maalle.
Tämähän on ihana  maailma. Missä me olemme?  Kysyn lentäjältä.
- Tämä on sinun tähtesi.  Hän vastaa.piirustukseni tyttö mietiskelee

25 kommenttia:

 1. Ohos, sinä olit Pikku Prinsessa. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Prisessa? Mielenkiintoinen tulkinta.. En ole itse osanut untani oikein tulkita. Nauravat pojat ajattelin vähän kuin enkeleiksi, ja lentely ilmassa oli kevyttä. Sitä ei osaa kuvitella.Pilotti lentäjämies, tuntuu myös , että edusti näkymätöntä maailmaa. Muistan myös tunteen ja mitä ajattein kun näin hänet, luotin häneen täysin, tunsin olevani turvassa, se oli jotain ihmeellisen hyvää ja tähti oli valtavan valoisa, mitä ikinä ajatteli se ilmestyi heti näkyviin. Minun tähteni..Ehkä meillä joillakin on alitajunnassa usko, että "siellä jossain" on lopulta oma tähti jokaisella.. ei se tähti tyhjä ollut, siellä oli palon ihmisiä ja se mitä en maininnut, siellä oli Jeesus oviaukossa, katsoen minuun vain hetken sitten hän avasi oven ja ihmiset menivät sisään, se rakennus oli kuin avarusalus..

   Poista
 2. Marja-Liisa Vartio kirjoitti paljon unistaan novelleja. Tämäkin on ihan valmis novelli. Kiehtova, mielenkiintoinen ja ajatuksia herättävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Una, unet ovat joskus sekavia, mutta tämä oli selkeä..kirjoitin sen heti herättyäni paperille.

   Poista
 3. oi, oma pikku tähti, missä voisi ihailla 100 auringon nousua ja laskua joka päivä! vaikuttava unennäkö. itse näin myös muutama yö sitten ihmeellisen unen, minkä merkityksestä en oikein pääse selvyyteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. merkitystä minäkään en ymmärrä.. ajattelen että unet ovat alitajunnan viestejä. Mielensyvyyksissä siivotaan ja järjestellään asioita. Autetaan ja voi olla että myös varoitetaan vaaroista. Joka kerta kun näen unta , että olen uimassa varsinin sameissa vesissä niin pian sairastun. Jos näen käärmeitä, minun lähellä on pettäjä

   Poista
 4. Jukrat, sulla on oma tähti, hienoa!
  Aikamoista unta näitkin, mutta ajatusta herättävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Harakka, kyllä meillä on tähti kaikilla.Miksei olisi.
   Mistä sitä tietää vaikka olisimme tähdistä tänne maailmaan tulleet se on todennäköistä Tähtipölystä syntynyt elämä..kun Marsissakin on todettu olleen joskus elämää, siis vettä ja ilmaa, miljoonia vuosia sitten, väittää tähtitiede. Ja Mars on vain 1 miljardeista tähdistä.

   Poista
 5. Olipa jännä uni.
  Oma tähti.
  Meillä kaikilla on oma tähti♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sylvi, on oikeestaan kiva ajatella, että on tähti, jonne sielu voi muuttaa sitten joskus. Unen mukaan tulkitsin sen elämän jälkeiseksi paikaksi. Paikaksi joka oli tulvillaan valoa ja rakkautta

   Poista
 6. tämä uni oli hyvin voimakas ja kirkas. muistan erityisesti kiven sirut jotka tirskuivat silmistä kun itkin.. ja pienet pojat vain nauroi, kun sielunkivet pisaroi silmistä


  nyt olen tehnyt oheen ihan oman mandala sivun osoite näkyvissä vielä..on selkeempi näin en osaa linkittää noita muita sivuja..Varjojen saari on nyt luettavissa kokonaan siinä on yli kymmen kirjoittajaa minun lisäksi.tahtoisin kokeilla jotain saman tapaista uudelleen

  VastaaPoista
 7. mahtava uni! ja oma tähti. Ja tuo, että näkee ilma seiniä ja kattoja! Siinä sitä näkisi elämän koko kirjon. Hyvän ja pahan mitä normaalisti seinät kätkee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mummeli..Seinät kätkevät pieniksi ajoiksi kaikenlaista, mutta aina tulee päivä, jolloin kaikki salattu tulee esille..tavallaan koko uni oli elämänkirjon näkemistä.

   Poista
 8. Mielenkiintoinen uni, mikä mahtaa sen viesti ollakaan... Sitä pohdin aamuisin omista unistanikin. Oli aika jolloin näin aina saman kaltaista unta, jossa junan tai lentokoneen lähtöön oli hetki aikaa ja minulla matkatavarat kadoksissa. Tai bussilastillinen ihmisiä odotti minua joka vasta etsiskelin tavaroitani. Nyt uneni ovat onneksi monipuolistuneet, tavarat eivät enää ole niin usein kadoksissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä Petriina, muistan tuon kaltaisia kiireen ja ehtimättömyyden unia, työiässä.Tulkitsin ne työn ja kodin kaaokseksi. Olisi pitänyt olla kympin äiti, kympin työntekijä ja kympin vaimo.. käytännössä taistelin näiden välissä. Onneksi nyt eläkkeellä ei todellakaan enää ole unissa kiire eikä tavarat katoa. joskus on satumaisia näytelmiä, harmittaa kun ei muista fantastisista unistaan kuin osan..menee hukkaan jännät asiat:)

   Poista
 9. Vastaukset
  1. kiitos niin oli, koska se oli hyvin kaunista ja täynnä jotain suurta rakkautta.

   Poista
 10. Selkeän unenen olet nähnyt. Herättää paljon ajatuksia.
  Mummoni oli hyvä tulkitsemaan unia. Hän näki enneuniakin jotka toteutuivat.

  Kauniisti mietiskely välittyy piirrustelustasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos Liplatus, nyt muistin kun mainitsit, minullekkin kertoi mummini lapsena unien merkityksiä. Enpä ole ajatellut mistä monet tulkintani ovat peräisin, mummoni kuolemasta on niin hirveän kauan aikaa.
   (tyttären tytöllä oli tuollainen ilme kun hän luki runojani)
   hänen katseensa oli hyvin miettiliäs. ilmeiden piirtäminen on hyvin haastavaa.

   Poista
 11. Hienoa, että löysin blogisi taas, monen monen viikon jälkeen :)
  Ihmettelinkin jo blogihiljaisuutta, kaipailin tarinoitasi <3

  Unet johdattavat niitä, jotka osaavat niitä kuunnella.. Unesi on selkeä ja kaunis <3.

  VastaaPoista
 12. Kaima ystäväni, kiitos kun tulit .. alempana on koko tarina miksi tämä muutos. Kaikki on nyt hyvin blogimaailmassa. Muita pieniä siruja on silmissä..elämä on sellaista

  VastaaPoista
 13. ❤❤❤♥ⓄⓃⒺ❤ⒽⒺⒶⓇⓉ♥❤❤❤
  ✿ܓ(⁀‵⁀) ✫ ✫ ✫ ✫ ✫ ✫ ✫
  ✿ܓ `⋎´ ✫ ✫ ✫ ✫ ✫ ✫ ✫ ✫
  •´.`•.¸.•´♥•.♥.♥•¸.•´¯` ❤♥❤
  ║░░░░░▄░░░░░▄░░░░░▄░░░░░║
  ║░░░░▀▄▀░░░▀▄▀░░░▀▄▀░░░░║
  ║░░░▀▄╣░░░▄░║░░░░░║░▄░░░║
  ║░░░▄░║░▄░░▀╣░▄░▄░╠▀░░░░║
  ║▒▒▒▒▀╬▀▒▒▒▒╠▀▒▒▒▀╣▒▒▒▒▒║
  •.♥..•♥.♥•.♥ ♥•.♥.♥•✫Feliz semana amiga mia y gracias por siempre estar
  Con cariño Victoria


  Una belleza de mandala

  Gracias por compartir

  VastaaPoista
 14. Nimetön5/24/2013

  Hei
  Ihmettelin myös minäkin minne katosit. Ajattelin että et varmaankaan ole lopettanut koska sinulla on aina niin paljon kerrottavaa. Oma bloggini on nyt jonkun aikaa levossa - on niin paljon taekemsitä kun on kevät/kesä.
  Hyvää kevän ja kesän jatkoa.
  Jatta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun löysit taas.. jätinhän minä musiikkikansion vielä auki ja siellä on osoitteeni. Lepostellaan

   Poista