tiistai 14. kesäkuuta 2011

ei paljon


katkelma Pablo Nerudan runosta, Maan tasalta. / Andien mainingit
              

                                   On joitakin aikoja niin suuria runoilijoita

                                   etteivät  ne mahdu ovesta

                                   ja niin äkkirikastuneita liikemiehiä

                                   etteivät enää muista köyhyyttä.

                                   On naisia jotka eivät suostu kulkemaan
                    
                                   sipulirenkaan läpi

                                   ja niin paljon kaikenlaista, kaikenlaista,

                                   ja niin se on , eikä ennalleen jää.Ajatukseni  tunnistavat oikein hyvin nuo  kuuluisuudet ja  äkkirikastuneet.
Mutta naiset, jotka eivät suostu kulkemaan sipulirenkaan läpi?? Hymyilisinkö itselleni ja sanon yhä vaan, juuri niin rakas Pablo , paljon ei ennalleen jää. Paljon ei jää ennalleen minunkaan jälkeeni , siksi ymmärrän runon  omalla tavallani. 
                                  
17 kommenttia:

 1. Muutos on sana, joka minun tulee tästä runosta mieleeeni.

  VastaaPoista
 2. Muutos , sehän se on aina. Elämä lipuu hetki hetkeltä eteenpäin. Monta asiaa olisin halunnut säilyttää, ja monta heittää pois. Aikansa on jokaisella tapahtumalla.

  Tuo Pablom käyttämä symboolinen sana "sipulirengas" se on kiehtova sana.

  sitä voisi verrata siihen sanasan raamatussa, kun Jeesus sanoo helpompi on kamelin käydä neúlansilmästä.
  Me nykyajassa luemme sen kirjaimellisesti , ellemme tunne historiaa. Neulansilmä oli yhden Jerusalemin portin nimi. Se oli ahtaampi kuin muut portit, ja lastattu kameli ei oikein hyvin päässyt läpi..
  Sipulirengas kuvaa kirpeyttä, kyyneliä, mutta me naiset kyllä silppuamme omat renkaamme.
  tässä runossa se kuvaa naisten voimaa muutokseen.

  VastaaPoista
 3. Minulle tuli mieleen tuosta sipulinrenkaasta, että me kukin pyrimme siitä läpt pitäen sen ehjänä, mutta minun sipulinrenkaani on murskautunut.

  VastaaPoista
 4. Hermoso fragmento del gran Neruda, tu imagen ilustrativa es preciosa y melancólica, me encanta, recibe un gran abrazo amiga mía

  VastaaPoista
 5. Vesi virtaa ajasta iäisyyteen - tai jonnekin---.

  Upea kuva, ja hieno runo; kiitos aikatherine<3

  VastaaPoista
 6. mielenkiintoista Mummeli, pyrit pitämään ehjänä, mutta toteat että se on murskaantunut.
  Elämää kannattaa katsoa monelta suunnalta. On alueita jotka ovat murskana, mutta on myös alueita jotka ovat vahvistuneet..
  Omasta kohdalta voin sanoa että itsetuntoni murskattiin lapsuudessa , mutta löysin sen ja kokosin palat kun tulin aikuiseksi ja ymmärsin, että kaikki on mahdollista ajatuksen tasolla. Muutuin vahvemmaksi ja itsetuntoni on balanssissa suhteessa muihin.

  VastaaPoista
 7. Kaunis kuva. En meinannut saada silmiäni irti siitä, niin kauniisti vesi siinä virtaa.
  Ja niin upea ja todenperäinen runo.
  Heippa Aikatherine ja "nähdään" taas täällä blogien välityksellä.
  Hyvää loppuviikkoa.

  VastaaPoista
 8. Kiitos Aili mummo, kuva on netin ilmaiskuvia ja runon ote oli sekin lainaus. Pidän kaikesta kauniista ja tuo kuva heijastaa todella elämän veden virtausta runon sanojen myötä, mikään ei paikalleen jää. Vaan kasvaa muuttaa muotoaan ja muuttuu..

  VastaaPoista
 9. Gracias mi querido amigo Paco, que llegó a la poeta ideas muy grande. no es la reflexión. Este extracto fue interesante. . Imagen de una bruja en línea ilmaiskuvia .. a veces están de acuerdo en las palabras y vincular estas imágenes de cuento de hadas ..

  VastaaPoista
 10. Minulle tuli tästä mielleyhtymä Ibsenin sipuliin, jossa kaikki kaikki kerrokset ovat vain kuorta, toistaan sisempiä vain..

  VastaaPoista
 11. Niinhän se sipuli juuri on Kati.. Niinkuin myös moni muukin. jos sahataan vanha puu poikki nähdään vuosirenkaat toinen toisensa päällä tai sisällä.. miten katsoo. näin on ihminen ja elämä kerros kerrokselta erilaisten kerrosten alla sisäsällä tai päällä.. se kaikkein sisin on se ydin. se ihmeellisin ja kiehtovin. Kati sinä taiteilijana näet myös käsitellessäsi luonnon jalokiviä, miten nekin ovat keriytyneet kerros kerrokselta..

  VastaaPoista
 12. Hyvä Aikatherine:

  Tulen kanssa onnellinen sydän antaa itsellesi mukava kutsu henkilökohtaisesti niin, että jos haluat, mennä läpi blogissani poimia kauniin palkinnon olen sinulle ... On palkinto, joka on joitakin sääntöjä, mutta ne ovat vaikeita ja monimutkaisia ​​selittää ... Joten, jos haluatte, vain keräsi palkinto, nauti siitä ja anna ystävillesi s. ..

  Kiss ja kukka!

  VastaaPoista
 13. Voi Amanda tunsin itseni hyvin ansiottomana saamaan tätä upeaa palkintoa. Syvennyn tehtävään ja teen parhaani. Laitoin tuon Pablo Nerudan videon jo blogiini. Kuuntelen ja katson , voi kun oppisin pian espanjaa.. Kiitän koko sydämestä palkinnosta. Nyt minulla on vähän ajateltavaa lisää.. kiitos sinun ruusuja ja liljoja haluan sinulle antaa sylin täydeltä. halauksien kera.

  VastaaPoista
 14. Upea kuva ja kaunis runo :)


  P.S. Löysin sivusi Eila siskoni kautta, Sylvi ruotsista ja ritva ovat minun tätejä.

  VastaaPoista
 15. Etsivä löytää....sanotaan sanassakin.. kiva kun löysit Seija, olitpa vielä kirjautunut lukijaksi olisi löytynyt useinkin. Minä hukkasin yhden runoilijan sivun kun en älynnyt heti myös kirjautua lukijaksi.. ny harmittaa, se oli upee sivusto, portugaalista, en muista ees nimeä..

  VastaaPoista
 16. onkohan aipulirwngas kuitenkin sellaine valkosipuleista palmikoitu rengas, kooltaan niin suuri, että siitä voisi pujahtaa läpi.

  VastaaPoista
 17. Onkohan sipulirengas kuitenkin valkosipuleista palmikoitu, josta on mahdollista pujahtaa läpi. Nuo leikatut renkaat ovat sitten se kuvaannollinen mahdollisuus tai mahdottomuus.

  VastaaPoista