keskiviikko 6. huhtikuuta 2011

Muurit

Toinen mieltäni kirvoittanut valokuva oli mestari valokuvaajan Paco Sales Blogista. Muuri.

Kuten hänelle jo kommentoinkin, en ymmärrä valokuvauksen hienouksista tuon taivaallista. Minulla on ihan tavallinen digikamera, jossa on kuvia lähinnä lapsista.
Sensijaan seuraan useita valokuvaajien blogeja, koska ne synnyttävät ahaa elämyksiä. Tämä Pacon muuri erityisesti. Ensimmäinen reaktioni oli; - Ihanaa muurit on murtuneet!  Sitten katsoin kuvaa tarkemmin näin että tämä kivinen järkäle oli hyvin vanha, se on tämän valokuvaajan erikoisuus löytää jotain hurjan vanhaa ja löytää siitä juuri se puhutteleva näkökulma. Minuun upposi kuin sulaan voihin.
Ajatuksiini virtasi runon sanoja muurien särkymisestä kansojen välillä ja ihmisten välillä.  Kansoilla on hyvin paljon ja todella suuria muureja, niitä sanotaan kulttuurieroiksi. Uskonnolliset vakaumukset kansan kulttuurin perinteet ovat luoneet jokaiseen maahan vähän eroavia tapoja.
Paco on Espanjalainen ja siellä kulttuuri on hyvin vanhaa verrattuna Suomeen. Me olemme lapsosia tässä aikajanassa. En kirjoita nyt vielä yhtään runoa enkä edes tarinaa. Tämä on alustus sille mitä aion kirjoittaa tästä kuvasta, toivon ettäö saisin luvan julkaista kuvan. Täytyy kysyä lupa.. Se auttaisi myös lukijaa kokemaan niitä tunteita joita vuosisatoja vanha muuri tai kuten myös pidin mahdollisena se saattoi olla osa jotakin vanhaa linnaketta.. Nyt on niin että googlen kääntäjä kääntää sanan muuri suomeksi myös seinäksi. Riippuu siis kääntäjästä kumpaa kuva lopulta esittää.. Kuvakulma on upea, värit selkeät, ja vanhat pohjalaudat irvistävät alta iloisesti. Maisema on kuvasta päätellen karu vuoristoinen. Tuhansia vuosia sitten linnoitukset rakennettiin vuorille. Hyvästä syystä sanoo vanha aku-ankan lukija.. Ja se maalaisjärki.. Sieltä oli paras näköala ympärille ja voitiin vartioida laajasti maata.Olen katsonut vanhoja historiallisia elokuviakin senverran , että tiedän asian näin olevan. Itseasiassa voisi kysyä miksi vuorelle on rakennettu muuri?  Aita. Niitäkin on kuten Kiinan muuri..
Tälläkertaa ajatukseni kiertyy kuitenkin lopulta eniten ihmisten välisiin muureihin. Veikkaan että tekstini tulee käsittelemään sitä aihetta. Olisi kiva antaa haaste muutamille kirjoittajille aiheesta.. En nyt kuitenkaan tee sitä muuten paitsi jos joku innostuu aiheesta ja kirjoittaa samasta aiheesta, se olisi kyllä mukavaa.. Ihan näkökulmien vertailun vuoksi. Nyt pitää lopettaa tältä päivältä. Tämä jatkuu sen lupaan, muuta en.

2 kommenttia:

 1. Hei aikku, pyörähdin nyt täällä blogissasi, mutta en osaa kommentoida taiteesta juuri mitään, sorry :-)

  VastaaPoista
 2. aikatherine kirjoitti...

  Kiitos Paco Sales olet myöntänyt luvan käyttää kuvaasi kun teen tarinani. Uskon että sen kirjoittaminen vaatii nyt hiukan pohtimista.
  Katsoin tänään kuvaa uudelleen ja pureuduin nyt syvemmälle, näin myös taivaan uusin silmin ja sen oranssin hehkuisen tien. piirustuslauta eteen vain ja hahmotan ideaani.. ehkä se on joskus valmis...halaus ystävälleni
  8. huhtikuuta 2011 2.12
  mk kirjoitti...

  Hei aikku, pyörähdin nyt täällä blogissasi, mutta en osaa kommentoida taiteesta juuri mitään, sorry :-)
  9. huhtikuuta 2011 16.30
  aikatherine kirjoitti...

  hei Mk kiva kun kävit, kyllä täällä on paljon muutakin kuin taidetta tämä oli esittely siitä mitä olen tekemässä ja sain luvan myös kuvaan
  9. huhtikuuta 2011 16.49

  VastaaPoista