perjantai 20. tammikuuta 2012

Ei ole pakko provosoituaKukaan ei voi terrorisoida  mitään yhteisöä
eikä kansaa, eikä yksilöä.

ellei liian monet toimi apurina.


Ihmiset jäävät joskus provosoinnin

vangiksi, huomaamattaan.Silloin kun ymmärtää, silloin voi väistyä.

Luonnossa, jossa karhut, hirvet, sudet ja ahmat Suomen metsissä pystyvät elämään pienen maamme rajojen sisällä, vain ihminen heilläkin suurimpana uhkanaan pysähdyn miettimään ihmisen mielettömyyttä. Lapsena pelkäsin pimeällä kulkiessa, että metsän pimennosta hyökkää karhu tai susi ja syö minut. Hah, ne pötkivät tiehensä, kun kuulevat askelteni äänen. Yhä tänään  ainut  elävä jota  on syytä varoa, on ihminen ilman empatiaa ja myötätuntoa.

Silti peiliin katsoessani saan huomata, sama puutos lempeydestä on puuttunut ja tyhmä  aivoni provosoitunut  turhan tähden.  Kaiken sellaisen voi ohittaa ja sulkea elämästään pois. Ei tuoda eikä viedä sitä milliäkään eteenpäin. Olkoon luojani armollinen ja pitäköön huolen, että en enää  sorru moiseen, jos ei kerran pakko ole. Ja pakkohan ihmisen ei ole mitään muuta kuin kerran kuolla, syntymänsä jälkeen.
16 kommenttia:

 1. Näin se menee.... juuri näin!


  -Kannattaa ajatella mitä sanoo, ettei tulisi sanoneeksi mitä ajattelee.-

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. aivan Ulleriina, ja kun ei osaa sanoa mitään hyvää on vaikeneminen kultaa. Tämän olen oppinut nyt vuoden aikana kantapään kautta

   Poista
 2. Nice post on the blog
  Have a nice weekend.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pantherka samoin sinulle oikein hyvää viikonloppua

   Poista
 3. Hienosti Aikku kirjoitettu, jälleen kerran

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos enkeli pieni, voimia sinulle ja toivon paljon rakkauden energiaa.

   Poista
 4. Hyvyyden voiman ihmeelliseen suojaan olemme kaikki hiljaa kätketyt. Me saamme luottaa uskolliseen Luojaan, yhdessä käydä uuteen aikaan nyt.

  Hyvyyden voiman uskollinen suoja piirittää meitä, kuinka käyneenkin. Illasta aamuun kanssamme on Luoja. Häneltä saamme huomispäivänkin.

  Tämän virren sanoin haluan sinulle Aikatherine toivottaa hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä virsi on hyvin kaunis se lohduttaa ja luo levollisuutta. Kiitos Sylvi. Häneltä saamme kaiken kun otamme vain vastaan.

   Poista
 5. Ihana kuva. Sydämeni pompahti kun sen näin!

  Nimittäin isänikin on maalannut tuosta ihanasta venäläisestä taulusta kopion. Se on yhdellä siskollani, toisella on Sammon taonta, ja minulla on Kaskenpolttajat.

  Tämä taulu on siis Ivan Shishkinin taulu "Aamu mäntymetsässä".

  VastaaPoista
 6. Niinpä taitaa olla, Krassotan art sivulla on näitä venäläisten taiteilijoiden töitä pari sataa
  Karhun pennut siinä leikkivät emon kanssa. Minulla on myös nuo Kalavala maalaukset, kopioitahan ne on mutta hienoja. Hyvää viikonloppua Laali.

  VastaaPoista
 7. Sinulla Aikatherine riittää viisautta ja ymmärrystä meille muille jaettavaksi.<3

  Toivotan oikein hyvää viikonloppua sinulle.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili- mummo, tämä asia on painanut mieltäni, mietiskelin näin. Olen aika herkkä molempiin suuntiin. Olen kiivastunut erittäin kovasti epäoikeudenmukaisesta nimittelystä, ylimielisyydestä ja vääristellystä totuudesta.
   Suutuksissa on tullut sanottua pahasti. Onneni on siinä, että pystyn pyytämään anteeksi ja antamaankin kun pyydetään.
   On tullut annettua pyytämättäkin, silloin kun olen tajunnut että sanasota on ollut molemminpuolista. Koira ei pääse karvoistaan, mutta lujalla harjoituksella ihminen voi päästä kiivastelusta ja liian nopeista johtopäätöksistä. Yritän harjoittaa tätä tämän vuoden, ehkä seuraavana kuuntelen sujuvasti pienet mollaukset pillastumatta. Se on oma etuni ja muita en voi siinä ohjata vain itseäni.

   Poista
 8. MInulla on varattu sinulle jotakin Aikatherine, ole hyvä.<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aili-Mummo , haasteen pukkasit. Aihe on niin kiintoisa, että mielihyvin otan vastaan.

   Poista
 9. Saako provosoitua, jos haluaa? Kuka saa päättää mitä saa? Peikko aina miettii...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isopeikko ei varmaan provosoidu helpolla, mutta Isopeikko luki varmaan otsikon , ei ole pakko...mutta jos haluaa niin siitä vaan;))
   Kuka päättää? minun mielestä jokainen päättää omasta puolestaan. Laki sanoo mitä taas saa tehdä. Blogien netiketti kertoo, että ei saa provosoida, eikä käyttäytyä uhkaavasti eikä paljastaa yksityistietoja. On siellä lisääkin kaikenlaista mitä ei saa tehdä. Minusta Isopeikko miettii asioita niin kauniisti ja viisaasti, että olen pitänyt Isopeikon sivua iltalukemisena , näen kauniita unia niistä kertomuksista ja olen ihan lääpälläni niihin tarinoihin;)

   Poista