sunnuntai 3. heinäkuuta 2011

meri

 

Meri

Ihana on meri voimassaan, jyrkin , kuohuvin, loistavin harjoin, täplin vaaleina välähtävin, vaahtokukkasin, kuplamarjoin. Liikkuvat , kääntyvät harjanteet niinkuin mahtava niska hylkeen, mustana rotkona aukeaa kiiltävä laakso aallon kylkeen.

Ihana on meri voimassaan. Kaukana tummilla kukkuloilta syöksyvät virrat kohisten, kantaen vettä soilta, missä kuolevat suuret puut, missä lähteet mahlaa juovat. Niin meren helmaan valtavaan rauhoittuen ne voimansa tuovat.

Ihana on meri voimassaan. Puroset juoksevat pyörtein raisuin, tähtimö mättäiltä ponnahtain, hienosta, raikkaasta vaahdosta paisuin.  Niin meri täyttyy tulvilleen kuohua, loistoa, leimahdusta, Vaan syvä virta on pohjalla sen; uupunut, kuolemanraskas ja musta.


Runo, Aale Tynni.. /  kun katsoin videon ajattelin elämää, kuinka se  heittelee ihmistä. Onneksi niin meren kuin ihmisenkin  ajassa on tyyntä  ja tyventä. Peilin kirkkautta ja auringon kiloa.. Myrskyn aikoja on ja jotkut onnelliset saattavat syntyä suojaiseen lahteen. Mutta kuinka rikasta elämä onkaan, kun on myös myrskyä.  Värähtämättä katson pienen purren kulkua aalloilla. ..ja yhtäkkiä tajuan.. juuri siinä  olen ja huommenna on taas tyyni.  Tunnekuohut ovat joskus henkeä salpaavia, ja tänään  olen löytänyt taas lahjoja..
tähän runoon  sopivasti kuvaava  video on yläpuolella, jostain syystä en saanut  onnistumaan linkkiä.  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti