perjantai 17. kesäkuuta 2011

sisin salaisuus

Kaikki on vaikeaa ennen kuin se on yksinkertaista.
Monet asiat näyttävät uutena aivan liian vaikeilta , mutta heti kun antaudun täysillä ja  teen parhaani löydän ratkaisun ja huomaan, tämähän on ihan helppoa.
Minä olen etsijä.  Etsin jatkuvasti  vähän kaikkea mikä on kiehtovaa ja mielenkiintoista.
Musiikki on usein taustalla kun kirjoitan. Nyt en ole kirjoittanut omaa tekstiä pitkään aikaan, mutta pian aloitan ehkä sarjana.
Aiheeni on ihminen ja  ihmisen sielu.  Mitä tarkoitetaan elävällä sielulla.  .Minun mieleni on penkonut ajatusta  syvemmälle ja syvemmälle.
Synnyin hetkestä ja jo ennen sitä, minulla on ollut elävä sielu. Hengellinen syvä tietous olemassa olostani. Tunnetietous joka on ollut hyvin laaja ja vaikka  en ole ollut puhekykyinen, olen ilmaissut tunteeni voimakkaasti.
Ympärilläni ollut hoivaaja on reakoinut ilmaisuihin hyvin nopeasti ja eroittaen pian mikä  parku ja sävy on kertonut tarpeesta juoda ja olla sylissä.
Kipu on ollut varmasti erilainen ilmaisu, se johon hoivaaja on saattanut hermostua. Kipu on aiheuttanut  valittavan parkumisen. Kunnes se on ohi.

"Syntymästään lähtien syvyyspsykologia on kehittynyt tarkastelemaan sitä, mikä on torjuttu tietoisuuden tai kulttuurin marginaaleihin ja mikä ilmenee  psyykkisinä oireina. Tämän “kuulemattomien kielen” vaalimiseksi meidän on Jungin sanoin “uneksittava myytti eteenpäin ja annettava sille moderni ilmiasu”. Jung rakensi oman versionsa syvyyspsykologiasta niille, joilla perinneseremoniat, rituaalit ja symbolit eivät enää toimineet tässä kannattelevassa tehtävässä."
suluissa lainaus tiede tutkimus Jungin mukaan. Hän tutki ihmismieltä koko elinaikansa lääkärin ja tieteen marginaaleissa. Minä en ole lääkäri, en edes siten viisas , että  osaisin  ilman opetusta  lähteä paremmin  tutkimaan tieteen tuloksia. Tämä oli vain suuntaa antava  tieto itselleni tässä mielenkiintoisessa etsimisen polulla.

Tiedostan selkeästi, että sisäinen syvä tietoisuuteni on ulkopuolelta tukahdutettu.  Tämän maailman eri kulttuureissa on tapoja, rituaaleja, uskomuksia, kieltoja ja lakeja jotka nujertavat  ihmisen  sisäisen tietoisuuden pyrkimykset.
Joku voisi ajatella, että ilman näitä tapoja, asenteita ja opetuksia joita olen saanut olisin kuin apina puussa.  En itse usko näin.. Kukin uskokoon itsensä kautta miten tahtoo.
Enkä tarkoita, että opetus olisi pahasta , se ei vain kuuntele  sisäistä tietoutta ja siksi ihminen on  nykyään enemmän apina kuin ihminen.  Me matkimme kaikkea , liitymme laumoihin ja olemme  kuin  villipedot  barrikaadeilla taistelemassa  aivan turhaan  jonkun yksittäisen  ihmisen  tai  asian vuoksi. Jo siinä vaiheessa kun  joku taistelija  manipuloi joukkoonsa saman kulttuurin ja koulun käyneitä  joukkoja, yksilön oma tiedostaminen syistä ja seurauksista on lukittu , vaatii suurta ponnistelua herätä kysymään, miksi? Mitä varten on nyt  otettava ase käteen ja lähdettävä  lahtaamaan  "väärin ajattelijoita".. Yleisesti käytetään sanaa "Toisinajattelija"  ja se myös koetaan negatiivisesti. Ikäänkuin toisinajattelija ei voisi olla  oikeutettu  ajatuksiinsa.. Massojen vaatimus on , että ajattelet ja teet niinkuin me sanomme tai menet maasta pois.
Kaikenlainen rasismi lähtee joukkohengestä.  Yksi joukko toista vastaan.  Tämä kaikki on aivan turhaa tai ainakin olisi turhaa, jos saisimme säilyttää syvällisemmän tietoisuuden , alitajunnan voimavarat  päättäessämme miten milloinkin toimimme.
Oikeudenmukaisuuden ja rakkauden laki on ihmisellä syntymänsä hetkellä, voi ihmistä! Miksi me tukahdutamme tämän valtavan kapasiteetin , emme muuten, kuin pakon edessä.  Lapsena olemme avuttomia ja opimme aikuisten malleja selvittää asioita..
Mitä enemmän olemme niinsanotusti edistyneitä ja oppineita  sitä pimeämmässä olemme..Olemme sen lain sisällä jonka oppi ja mallit asenteineen ovat luoneet.
Herkyys ja tunneäly koetaan sairautena. Heikkoutena jopa. Kuitenkin jokaisella ihmisellä on sama määrä  tunneälyä ja herkkyyttä. Toisilla se on tukahdutettu vahvan ja hyvän itsetunnon nimissä. Toisilla se on tukahdutettu pelosta, että ei hyväksytä joukkoon jos näyttää tunteensa.
 Pieni sukellus syntymähetkeen ja tuumaus kaikesta mitä päähäni on ajettu, . ihan kuin karjaa suureen aitaukseen tallomaan murskaksi  omaa sieluani. Sitä ikuista lahjaa joka kiertää ikuista janaa , henkevyys , sielukkuus . Ajatusmeri.Tahdon löytää oman pienen ja vahvan sieluni  tukahdetettujen tunteiden ja  oman sisimpäni löytämisen tieltä. ....

14 kommenttia:

 1. Näinhan se on. Emme uskalla näyttää omaa minääni.
  Pelkäämme ettei meitä hyväksytä.
  Jumalnan silmissä olemme hyväksyttyinä sellaisena kuin olemme.
  Hyvää viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kiitos Sylvi, olet oikeassa, Uskomme mukaisessa uskossa jokainen on hyväksytty.. mutta en nyt kirjoittanut aihetta teologisesti. vaan enemmän psyykkeen pohjalta, ihmisyyden aidoimmasta olemuksesta siitä, joka kristin opin mukaan palaa Luojansa luo. Jonkun muun opin mukaan syntyy uudelleen, tai pääsee paratiisiin jonkun kolmannen mukaan. Teologia on aihe josta en halua kirjoittaa en väitellä.. se on mun sisäinen vakaumus. kun en ole pappi enkä opettaja, luojan kiitos, ei ole edes velvollisuutta siitä saarnata. en kyllä salaa myöskään sitä että olen kristitty. uskon niinkuin uskon ja sisäisesti ymmärrän.

  VastaaPoista
 3. kaunis ja jännittävä. Tapa kertoa se, vaikka kääntäjä ei ole kovin hyvä, pidän todella. Haleja ja suukkoja ystävältäsi Espanjassa

  VastaaPoista
 4. Kiitos Towanda.. Teksti on kyllä vähän hajallaan, se olisi pitänyt muokata vielä, mutta ehdin tulla pääkohtaan myöhemmin.. kaikki selviää mitä nyt ajan takaa.. vähän kerrallaan.
  nyt yritän pysyä asiassa kun syvennyn tähän..se on totta että käännökset ei löydy joka sanalle, pitää vain käyttää luovaa mielikuvitusta apuna

  VastaaPoista
 5. Hei
  Hyvää kesänjatkoa Sinulle. Nyt on juhannus tulossa
  olen laittanut tunnustuksia.
  Jatta

  VastaaPoista
 6. Kiitos Vikkan. Samoin sinulle ihanaa kesän aikaa..

  VastaaPoista
 7. Vaikka emme hyväksy, että elämä on kovaa, ja se ei ole huono, ei vain järjestetty ja helppo strategioita voittaa vaikeudet, kuten lisääntynyt ja järjestää suuria vaikeuksia. Mikä tekee elämästä vieläkin vaikeampaa kuin se todellisuudessa on ajatella, että se olisi helppoa tai että joku on oikeus laitokseen. Mutta elämä ei ole elämää ilman taistelua!

  Suudella minua.

  VastaaPoista
 8. Olipa mielenkiintoinen postaus! Antoi ajattelemisen aihetta itsellenikin. Monesti mietin, mitä tunteita itseltäni on tukahtunut tai tukahdutettu. Näen valtavasti unia, joita olen ajatellut kirjata ylös. Aivan päättömiä joskus.

  VastaaPoista
 9. Kiitos Manuel Marques , Elämä ei ole elämää ilman taistelua! jeah! Se on ainakin reaalielämän totuus. Työelämässä, ja monessa asiassa jopa ihmissuhteissa. Yksi varma asia on se että ei tarvitse elää eilisessä, eikä huomista vielä ole. joten kun elää tässä ja nyt se on paljon . Tässä ja nyt on aina se oleellinen elämän hetki, kun teen valintoja.

  VastaaPoista
 10. Anja ystävä olet oivaltanut heti mihin tähtään. Unet ovat juuri niitä viestejä joita syvä tietoisuus nostaa esille. Siksi ne ovat joskus "päättömiä" koska olemme omaksuneet mallit joihin tapahtumat yleensä asetetaan. Unella ei ole näitä rajoja se on hyvin lähellä syvällisiä alitajunnan tunteita. Tiivistytesti voin sanoa että saan tehdä ihan mitä ikinä haluan, kun en vahingoita toista ihmistä millään tavoin. Enkä tietenkään vahingoita luontoa enkä eläimiäkään. Unet ovatkin hyvä kirjoittaa ylös, jos niitä tarkastelee hyvin tarkasti, havaitsee pian, että unessa en tee pahaa koskaan , en kenellekkään.. Unessa sensijaan voin kohda pahantekijän kokea uhkaa ja pelätä. Ne ovat todellisia viestejä eletystä ajasta. Oma mielipahakin voi unessa muuttua ulkoapäin tulevaksi uhaksi. Koska ulkoapäinhän se mielipahakin tulee..vai osaisinko loukata itse itseäni? tuskin. ainakaan tarkoituksella.. huumorin välityksellä voin kyllä tuulettaa omaa egoani ja esittää mitä milloinkin.. siitäkään ei ole vahinkoa jos en loukkaa ketään toista.. jatkan tätä aihetta loman jälkeen..

  VastaaPoista
 11. Lapsella on maailmaan tullessaan jumalainen viisaus mukanaan, jonka täällä oman viisautensa kadottaneet heti teilaavat.

  VastaaPoista
 12. Mielenkiintoisesti sukelsit sielun syvyyksiin tässä.
  Haluan uskoa, että sielumme on suojassa ja toimintakykyinen sillonkin, kun se ahdetaan kulttuuriseen ja uskomukselliseen pakkopaitaan ja kykenee toimimaan hyvinkin ankeissa olosuhteissa, uudistaen ja parantaen, kun vain annamme sille tilaa toimia...

  Odotan mielenkiinnolla jatkoa tähän aiheeseen :)

  VastaaPoista
 13. Kiitos Marjaisa, etsin nimenomaan niitä ulkoapäin pakolla tukahdettuja tunteita ja tahdon oppia käsittelemään omat tunteeni, ilman ulkopuolista maailman määräystä.. Lapsuusaikana menetin paljon luottamusta aikuisten ihmisten viisauteen, ja ne traumat vaikuttavat vieläkin. Revin niitä irti voisi kuvata hius hiukselta.

  VastaaPoista
 14. Kiitos Kati, yritän jatkaa aihetta.. en tutki asiaa mitenkään yliluonnollisena , en omaa sellaisia kykyjä. yritän löytää oman sieluni salaisuudet ihan pienin askelin, tiedän jo mistä haavat ovat tulleet, tiedän tukahduttajat..
  juuri nyt virtasi mieleeni kuva, miten istuin hiekkalaatikolla noin 3v. ja taputtelin hiekkajunaa ja se oli liikkuvinaan ajatuksen voimalla, kunnes särkyi pelkästä pelästyksestä.. oikeesti se oli oletan ihan normaali rapiseva hiekka.. en vain käsitä, miten näin sen liikkuvan eteenpäin. ehkä mielikuvitus teki temppujaan..

  VastaaPoista