torstai 8. tammikuuta 2015

Tuulessa ja tuiskussa


Juhlapyhien  jälkeen kannetaan kuusipuukin taas ulos ja pilkotaan pieneksi, kun neulaset on varisseet voi oksat ja rungon polttaa vaikka takassa.
Niin  lyhyt on joulukuusen elämä, nuorena ja vahvana kannetaan sisälle ja lapset koristelee parhaansa mukaan. Isommat auttaa pienempiään.
Jos kuuselta kysyttäisiin, mitä mieltä  on samastaan kohtelusta, ensin paraati paikalla ja monet sen jälkeen kaupungeissa roska säiliöissä.
- Antaisitte minun kasvaa vain pihoilla ja metsässä ja koristella saisitte mielin määrin.
Kauheeta se on kun parhaassa kavuiässä tapetaan ja käytetään hyväksi vaivaset  kaksi viikkoa ja senjälkeen heitetään kuka mihinkin.  Niin se kuusi  kai sanoisi..
Meillä ihmisillä kun on näitä perinteitä, joita pitää orjallisesti vaalia, toki me ymmärretään, että kuusi viihtyisi paljon paremmin tuulessa ja tuiskussa, lumivaipan alla uljaana vuosikymmenet. Nykyään näkee jo pihoillakin valaistuja kuusia. Monet koristavat myös piha pensaita, aitoja ja ikkunoita tietenkin.  Valoa valoa pimeimpään aikaan,  tosin valot voisi loistaa  ihan hyvin lyhdyissä ja maljoissakin ja kauniita olisivat.
Lahjoja ostettiin tänä vuonna vähemmän , näin oli sovittu meidän perheessä.  Monessa muussakin perheessä kauppiaiden mukaan, myynti laski tai sitten ei varsinaisesti Suomalaisilla, vaan idän kauppa on nyt  vähän hyytynyt. Toivon mukaan senkin syyt ja seuraukset saataisiin ratkottua niin että palaisi  kauppasuhteet sekä turvallisuus Euroopassa hyviin aikoihin..

Joulun kukkana minulla on usein Amaryllis ja nyt kuluneena Jouluna ja yhä edellleen kukkii  kaksi tulipunaista  kaksivanaista upeaa kukkaa.. lisänä on ollut vähän muitakin piristeitä.

Kuvan käsittely ohjelmalla  tein ylimmän jossa on kaikki  kaksi  kauempaa kuvattuna ja alemmassa on lähikuva samalla ohjelmalla yhdestä kukasta..
Rönsyliljasta tein kauniin joulutähden,  Joulukaktuskin kukki juuri sopivasti ja rehevästi

                                         Kesän ruusuista muokkasin ihanan ruusumandalan
Viimeisenä on salaperäinen kuva. Siinä näkyy vielä vähän ennen Joulua vihreää nurmea ja ohuita kaartuvia pihlajanmarja puun oksia, vielä marjatkin tallella. Nyt ne on yhtäkkiä kaikki syöty, on käynyt tilhet ja tintit asialla.

Vuosi on vaihtunut, tein lupauksen itselleni, että teen parhaani kohottaaksen kuntoani, kivut ovat jo liventyneet, joten voin lisätä jumppaa ja liikuntaa yleensä

Seuraavat juhlat on jo näkyvissä ja niin edespäin..synttäreitä on talven aikana kolmet ja kevättä kohti vain lisääntyvät.

Onnellista Uutta Vuotta kaikkille vielä kerran. En lupaa mutta yritän pitää tätä sivuakin toiminnassa yhä edelleen. Runot ovat nykyään FB sivullani, niitä syntyy päivittäin, pieniä lyhyitä ja sellaisenaan ne tahtovat jäädä, olen huono muokkaamaan..
Talvet ovat muuttuneet  , hyvin harvoin on monta samanlaista.
Kun olin lapsi, laitoin sukset jalkaan marraskuussa ja hiihdin Pääsiäisen aikoina ´hakemaan peltosaarekkeilta pajun oksia.
Laskin mäkiä posket punaisena. Ilo kupli silmistä varpaisiin ja pakkanenkin joskus vähän nipisteli.
Aikuisena muutin etelä Suomeen, joskus on ollut lunta niin paljon että on ollut raskasta kahlata ja suojakelin jälkeen on saanut varoa katoilta putoavaa lunta ja jääpuikkoja.
Tänä talvena lunta on ohuesti, . Helsingin laduilla ei hiihdetä, siellä lenkkeilee koira perheet. Lapsetkaan ei pääse pulkkamäkeen saati hiihtämään.
Tekojäillä sentään voi luistella..

 On vähän lunta ja pian on kevät.

11 kommenttia:

 1. Upeat kuvankäsittelyt, Niillä saa ihmeitä aikaan.
  Oikein hyvää tämän vuoden jatkoa.

  VastaaPoista
 2. Upeat kuvat. Hyvää tätä vuotta:)

  VastaaPoista
 3. Hienoa taidetta! <3

  Meillä on jo vuosia ollut tapana koristaa ihan tavallinen pihakuusi kynttilöin...loppiaisen jälkeiseltä neulasshowlta on säästytty ja kuuset ovat kiittäneet <3

  Toivotan erinomaista vuoden alkua sinulle, kaisumarjatta, terveyttä ja iloa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Kaisa, sinusta saisi ottaa mallia ainakin omakotitaloissa asuvat.ja kuusen voisi hyvin korvata ihanilla kukilla ja valoilla

   Poista
 4. Kaunista saa aikaan kuvankäsittelyllä!

  Oikein hyvää alkanutta vuotta kaisumarjatta!

  VastaaPoista
 5. Upeat kuvat! Oikein hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
 6. Upeat kuvat, kiitos kaisumarjatta;))
  Hyvää alkanutta vuotta 2015 sinulle! ♥♥

  VastaaPoista
 7. Kiitos kaikille, minn täytyy kerrtoa salaisuus, jopa mitättömän näköisistä otoksista voi syntyä hyvin taiteellinen kuva.Voidaan hyvi kaikki, toivon niin

  VastaaPoista
 8. Pinttyneistä tavoista on perin vaikia luopua, etenkin jos ne ovat niinsanotusti suomalaista perinnettä. Kuvankäsittelyohjelma on hyvä keksintö.

  VastaaPoista
 9. Joulukuusen maalata luolan seinään. Tai sitten jos haluaa, niin voi sopia jonkun kuusen kanssa, että se tulee joulukylään ja palaa sen jälkeen takaisin juurilleen. :) Peikko kyllä menee aina kuusten luo kun ne eivät viitsi tulla peikon luo.

  VastaaPoista
 10. Minäkin pohdin usein joulukuusen kohtaloa. Olen kirjoittanutkin siitä. Itselläni on pihassa kuusi. Tosin nyt piti hakea uusi, mutta se tuli otettua ojan penkalta, eikä sillä olisi ollut enempää kasvumahdollisuutta siinä. Näin lohduttelin itseäni.
  Taitaavsati olet mukannut kukkakuvat.

  VastaaPoista