lauantai 1. kesäkuuta 2013

Ojan penkalta kotiin

Kauppamatkalla keräsin tien vierustalta, ojan takaa rinteestä  kieloja, yksi sinikukka oli mennyt poikki niinpä se pääsi kielojen joukkoon.  Ihana tuoksu on levinnyt huoneeseen, noinkin pienestä kimpusta.
Metsä mansikat kukkivat myös ja ajattelin , että eihän niitä kukaan kuitenkaan voi syödä, siitä missä autot saatuttavat ilmaa .  Puhtaasta luonostahan ne marjat kerätään.  Laitoin nämä nyt veteen aluksi, jos näyttää että juurtuvat niin siirrän multaan.. Sain ainakin osin juuria mukaan.. En tiedä miten viihtyvät se jää nähtäväksi.

Vilkas viikonloppu on ollut, torstaista aina maanantaihin on joka päivä  pientä menoa.

Sää on hieno  nautin kesästä nyt täysin  .  Hyvää viikonloppua ihan kaikille ihmisille  

8 kommenttia:

 1. Minullakin kukki kieloy yhdessä kukkamaassa, ovat siellä päivänliljojen kaverina. Pitääkin käydä muutama jhakem,assa sisälle sulotuoksuaan tuomaan. Eilen otin vähän sireeneitä sisälle, mutta ne kovin pian lakastuu kun ovat jo niin täydessä kukassa. Nyt meillä on kova tuuli, josko se hautoisi sadetta, edes vähän, vaikka en sitä nyt tänään olisi kyllä toiivonut nuorten juhlapäivänä.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Kiitos näistä, kuvista ja tekstistä!
  Ihanaa että kesä yllätti meidät täydellisesti:))))

  VastaaPoista
 3. Oi miten ihanat kimput! :)

  Hyvää viikonlopun jatkoa Sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kauniita. Metsämansikat ovatkin oikein suloisia maljakossa.

  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Kielot ovat kyllä ihania, muutama oksa jo antaa hyvän tuoksun. Kesä se on täälä pohojosessakin. Hetki sitte sato vettä ja rakeita, aurinko paistoo ja mittari näytti +24. :) Mukavia kesäpäiviä.

  VastaaPoista
 6. kielot ovat todella kauniita ja ah miten ihana tuoksu niistä tuleekaan huoneeseen:)) metsämansikan lehdistä saa myös haudutettua oivaa teetä.

  VastaaPoista
 7. Kesä putkahti pohjoisempaankin osaan maata vauhdikkaasti. Vaikkei kieloja eikä metsämansikkaa näy, niin rentukat ja kullerot kukkii. Kielon tuoksu on minulle myös mieleinen, sen korvikkeeksi odottelen tuomen kukintaa.
  Tutkailin kasvikirjasta kasvien kasvuvyöhykkeistä, sen mukaan kielo ja metsämansikka pitäsi Koillismaallakin ehkä kasvaa, omalta asuinseudultani en ole niitä luonnossa nähnyt.
  Sää on parhaillaan mitä upein ja tulin just uimasta, terveisiä vain.

  VastaaPoista
 8. Huumaava vahva tuoksu on kieloissa, sisälle toisin, jos nessu kestäisi.;)
  Kauniita kimppuja poimit.

  VastaaPoista