maanantai 12. maaliskuuta 2012

hyvän mielen haaste

                                 Sain tämän haasteen blogiystävältä herne ja vastasin tähän hyvin tässä ja nyt .

Jokainen haasteen saanut kertoo ihan mitä mieleen tulee hyvän mielen hetkistä elämässään ja jakaa haasteen  5 uudelle blogi ystävälle.

Vastasin tämän tyyppiseen haasteeseen jo  noin kuukausi sitten pieniä sanoja sivulla.. Nyt sivuutan ne tärkeät elämäniloni lähteet ja kerron uusia.


1.Ensin oivalsin:  ELÄMÄ on hyvän mielen suoja, Elämä on koko elinaikani hyvän mieleni suurin lahja.

2.Minun tulee kohdella Elämää kuin kalleinta aarretta. Olla hellä itselleni, läheisilleni. Kuunnella ja olla läsnä elämän sykkeessä.

3. Eilen vieraili luonani  lapsia, yksi heistä oli tyttären poika Kasperi, ihan pian 2 vuotta  täyttävä.
Hän on yksi suurimmista ilon tuojista, Kasperin silmät ovat suuret ja pyöreät, katse on intensiivinen syvälle poraava.  Hän leikkii leluilla aivan itsekseen, mutta pitää huolen, että aikuinen on näköyhteydessä. Hän vain on aivan hurmaava, olen rakastunut Kasperiin korviani myöten.

4. Sen täytyy olla juuri se rakastumisen tunne , molemmin puolin hyväksytty.  Kasperi oli jo aamulla herättyään  soittanut lelupuhelimella ja  puhunut mummolle kovasti aamukuulumisia.

5. Minulla oli poikkeuksellinen yö, valvoin saamatta unta, nukuin vasta aamun koitteessa ja  niin tunnustan heti nukuin pitkään.  Mutta haitanneeko tuo mitään, oloneuvoksilla ei ole kelloaikataulua.

6. Hyvää mieltä on tuonut myös uusin harrastus. Mattojen virkkaus.  Leikkaan vanhat kuluneet rievut ohueksi nauhaksi ja virkkaan niistä mattoja.  2 puolivalmista on jo , toinen on kokonaan valkoinen ja pyöreä, sitä joudun nyt vähän purkamaan ja tekemään uusiksi, helma kupruilee.

7. Sormille tämä työ on ollut vähän shokki, niissä kun on nivelkulumaa  ja ovat tottuneet vain kevyempään työhön.. Vaan kyllä ne nöyrtyvät.  Hyvä mieli syntyy siitä kun olen kierrättänyt vanhat vaateriepuni uuteen käyttöön.. Samalla vähän toisenlaista luomistyötä.  Keittiössä olen jo tarpeeksi luova, loihdin lähes tyhjästä aina jotain ateriaa. 

8. Kävelylenkki kotini lähellä auringon loistaessa ja ensimmäisten leskenlehtien nuppujen esiin työntyminen lumesta
on kevään airut.  Illalla jatkan kirjan lukemista ja kuuntelen lempimusiikkia  omilta levyiltäni.

9. Ihana tunne siitä että on olemassa ihmisiä, jotka hyväksyvät minut juuri sellaisena kuin olen. Tunne siitä että saan rakastaa ilman vaatimuksia , saan kertoa suurista ja pienistä iloista Hän on läsnä ja vastaa. Kuuntelee ja on olemassa kuin rakas puuni metsässä , jota käyn kesäisin halaamassa ja ripustan sen oksille pieniä runojani , heille jotka ne löytävät.

10  Jokainen suhteellisen terve hetki on täynnä riemua ja energiani pursuilee , onneksi minulla on jonkinlaiset raamit lähes kaikille päiville. Tämä päivä on kirjoittamiselle ja muulle luovuudelle, kaksi seuraavaa on liikunnalle. Lepopäivä sen jälkeen on aina tarpeen ja  ensiviikonloppuna juhlin niin ihana Kasperin kuin Kummipoikani  ja tyttäreni syntymäpäivä. Kevään lapsia, kevään lahjoja elämän suurimpia. Kiitos Heistä.


jaan haasteen nyt  uusille , joiden toivon jatkavan haastetta.

      Una      Elämää Luonnossa    Korunaika     menkeli 
  ritvanel.
 Ellimarin hajatelmia

7 kommenttia:

 1. Paljon ihania hyvänmielen tuojia! Paitsi ehkä se ettei unta tullut, mutta jos kuitenkin saa heti univelan pois, niin se valvominen ei haittaa. =)

  Ja kiitos, mie vastaan jakkas ensin mietin... <3

  VastaaPoista
 2. Kyllä sinulla on paljon ilon aiheita,onnea haasteesta ja kiitos kun haastoit minutkin täytyypä Matiakselta kysellä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS RITVA, OLE korva tarkkana, Matias osaa kertoa tosi ihania asioita omalla tavallaan, nyt vain täysi läsnäolon kokemus niin luet hänen pienetkin ajatuksensa, lapset ovat niin avoimia ja rehellisiä, ilman naamioita ja kikkailuja vain he ovat täydellisiä ihmisiä. Onnea kirjoitustuokioon..

   Poista
 3. Ihania asioita taas kertoilit! Hyvää mieltä on maailmassa paljon, kunhan sen vain ottaa vastaan..

  Ja kiitokset pallon heittämisestä tänne päin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS KATI; olisi kiva kuulla mitkä kaikki asiat herättävät kyvyn luovuuteen, ikäänkuin ennalta näkemiseen kun suunnittelet korua tai jotain muuta, myös valokuvissasai on "silmää" kyky nähdä oleellisin.. Jään odottamaan jännityksellä, sillä tällä kertaa haasteen saivat hyvin erityyppiset ihmiset.. siksi on jännittävää mitä tuleman pitää..

   Poista
 4. Pitää lisätä tähän, että en mitenkään aseta ja arvostele ketään olemme lopulta kaikki vain ihmisiä. on vain erilaisia elämänkokemuksia, ilon aiheet ovat kaikille kuitenkin toivottuja näin uskon.

  VastaaPoista
 5. On se mukavaa lukea Sinun
  Hyvänmielen asioita!

  Hyvää mieltä tuo suuresti
  erilaisuus Hyvänmielen asioissa!

  Kiitos Aikatherine.

  VastaaPoista