keskiviikko 12. kesäkuuta 2013

Tiedätkö miten he tiesivät

.Nykyajan ihmisillä ei ole enää paljon uskoa mihinkään. Ei jumalaan, ei tietäjiin eikä ennustuksiin.
Tämä fideo perustuu kirjoitettuihin ennustuksiin jotka ovat toteutuneet  yli 1500 vuotta myöhemmin , eli nyt.
Nämä kaikki suuret  katastrofit on kerrottu Nostradamuksen,  joidenkin muidenkin näkijöiden kautta  siis aikoja sitten.  Myös Raamattu kertoo  näistä tapahtumista  ja sekin on aika vanha teos..
Mitä sinä ajattet?  Miten he tiesivät?  Tiesivätkö he siksi, että uskoivat  vai olivatko he tieteellisesti  hyvin älykkäitä ajasta muista edellä.?  Olivatko he vain sattumalta oikein arvanneita?
Mihin sinä uskot?  Uskotko mihinkään?   Onko usko sinusta hulluutta vai viisautta?
Mnä uskon aika moniin asioihin, enkä voi uskolleni mitään, se on kuin lahja jonka olen saanut, sitä ei halua antaa pois, koska se on lahja..
Tunnen myös ihmisiä jotka ei usko mihinkään, mitä ei voida tieteellisesti todistaa. Se on minusta ihmeellistä, en ymmärrä miksi he eivät voi uskoa, vaikka kaikki mitä on ammoisina aikoina kerrottu tapahtuvan todistaa paremmin kuin tiede, joka on alati muuttuva. Tiedehän todistaa todeksi jälkijättöisesti tutkimansa asiat, ja sekin tulos muuttuu heti kun uusi tulkinta todetaan uskottavammaksi.
Tiede on kyllä kiintoisaa, sillä sen kautta voi seurata ihmisten keksintöjä, oivalluksia ja uusia löytöjä.
Antoisinta tiede on lääketieteessä..uudet lääkkeet ja hoidot voivat pelastaa monilta sairauksilta. Lääketiede onkin enemmän välittämistiedettä, kuin mikään muu. Siinä etsitään apua ihmiselle ihan perustasolla, tosin maailman rahatalous köyhdyttää tuloksia, kaikki uudet keksinnöt ja lääkkeet ei ehdi ajoissa perille, ei ainakaan köyhille .
Teknologian alan tiedettä arvostetaan paljon, emmehän enää osaa elää ilman älypuhelimella leikkimistä, emme harrasta käsin kirjoittamista..meillä on netti..tämä mullistaa maailman.. vai mullistaako?  Ehkä ajaudumme lopulta viidakkoon ja eksymme kauas oikeasta elämästä.
Alan jo haaveilla muutosta maaseudulle, vanhaan punaiseen mummon mökkiin.. vai katkeaako haaveilu siihen, kun ei olisi kaikkia mukavuuksia, joihin olen tottunut? Enköhän keksi tuhansia syitä jatkaa elämää niinkuin nytkin, näin kesäaikaan voin harjoitella  mökkielämää, ja ah huomata, että lähin kyläkauppa on 20 kilometrin päässä ja minulla ei ole autoa.. kipitän pari kilometriä bussipysäkille ja käyn ostamassa ruokani, palaan illan tullen, jos bussi kulkee.. Talvella se ei kulje.. en siis muuta mökille.. Olkoon.. Asun petonitalossani, keitän pottuni kaasuhellalla, siivoan lattiani harjalla ja mopilla.. Viihdytän itseäni television  elokuvilla, katson joka toinen viikko Taivaan ja maan valtiaita Borgiat, eilen katsoin Maria Antoinetin elämää..historialliset elokuvat kiinnostaa minua.. sana toimintaelokuva on paha, mielensaastetta suorastaan. Urheilukisatkin on mieluisampia, paitsi ei tennis eikä golf, niitä on tylsää katsoa.
Avaruustiede on mielenkiintoista.. Eikö? Miksi ei?  Minä käyn lähes joka viikko Nasan sivuilla ja  katson myös tv. stä avaruus ohjelmia.. en erityisesti niitä hirviö sarjiksia..iljettää katsoa sellaisia niljakkeita, menee puurokin jo väärään kurkkuun, mikä sekin sitten on? väärä kurkku?  .
Uskontotiede.. Wautsi, onko se tiedettä?  Kyllä se vaan on.. Maailmassa on ,muitakin kuin raamatun kirjoittajat jotka tutkivat ja pohtivat jotkut koko elämänsä, uskontojen syntyjä ja Jumaluuksien olemassa oloa
Jotkut syntyvät uskonnon sisälle, sen keskelle ja pysyvät siinä. Uskontoja kun on vain suurimpia katsoen jo useita kymmeniä. Pienempiä lahkoja on jo tuhansia..Kaikki uskonnot perustuvat  sanaan, SANA  on se jolla uskontoa julistetaan , otetaan vastaan tai hylätään..
Jokainen saa uskoa  ja oikeastaan ei muuta voikkaan, kuin uskoa oman sydämensä tai ajatustensa mukaan.
Tiede on yhteistyö kelvottomana johdattanut ihmisiä pois isien uskosta. Sekin on sallituua vapaassa ,maailmassa. Hyvä niin, kukaan ei voi uskoa pakottamalla, usko on jonkinlainen sisäinen kutsumus, prosessi jossa vain on ainakin enimmälleen hyvä olla.
Ennustusten mukaan uskovaisia tullaan vainoamaan todella paljon ennenkuin tämä maailman aika päättyy.
Etkö usko?   Näin tapahtuu kokoajan.. Suomessa uskovaisia pidetään ateisti piireissä höpsöinä , hurahtaneina, jos ei ihan hulluina tai aivopestyinä.  Pohjois Koreassa on jo keskitysleirejä, joissa uskovaisia tapetaan, niinkuin Juutalaisia viimeisen ison sodan aikana.

Miksi näin tapahtuu?  Oletko miettinyt?
Minä ihmettelen suuresti, miksi juuri uskovaisia pilkataan, häpäistään ja  jossakin myös tapetaan:
Miten uskovaiset ovat uhka ateistiselle maailmalle?  Miten???
En ymmärrä, en näe mitään syytä vainoon.
Ellei Sanan julistaminen koeta uhkaksi.  Jos SANA  se tekee, niin se kertoo vain sen, että ihmisen sisimässä jokin vielä kilahtaa, mieli nousee vastaan,  eikä tahdo ottaa vastaan mitään sanoja.. Mieli on täynnä tämän maallisen elämän kärsimystä, pelkoja, puutetta, todisteita miten paljon on sotia, rikollisuutta , murhia ja väkivaltaa, eikä JUMALA  tee mitään..
Niinhän he sanovat.. Hyvä on, Jumala ei tee mitään, koska ihmiselle on annettu valta hallita maata, ilmaa ja meriä.. Ihminen itse tekee kaiken pahan, ihan kaiken. Ihminen on teoillaan saastuttanut ilmastot ja maan kamaran ja me hukumme omaan roskaan ja saastaan. Ilmastonmuutokset ovat omien valintojemme tulos.
Sitä saadaan mitä on kylvetty.
 Meidän tehtävämme olisi nyt,  viimeistään nyt  muuttaa koko elämän tapaamme. Se vain  tuntuu hyvin vaikealta, eikö totta?  Kulutus on niin tärkeää nykyaikana, että  päättäjät tekevät kaikkensa, että kulutat mahdollisimman paljon. Suurin valta on rahalla tässä maailmassa ja salatuilla tiedoilla. Salatuilla siksi, että jos tietäisit todella mitä maailman valtaa pitävät tekevät ja suunnittelevat, nousisit vastarintaan. Aivan varmasti.
Se että emme tiedä kaikkea  varjelee meitä toisaalta hyvin vaikeilta ajoilta.
Me näemme ehkä jos tarkastelemme euroopan maiden tilannetta, eurokriisejä ja muita talouselämän sotkuja, paratiisisaarien pimeitä rahavirtoja, se kaikki vähä mitä jo tiedämme on vain yksi prosentti kokonaisuudesta.
Maailmamme valtaa pitävät  on hyväksyneet  veronkiertäjät, työpaikkojan viennin kotimaista halpamaihin, lapsityövoiman.
Ei tavallinen arjen rehellinen duunari ole näissä mukana, eikä hyväksy mitä vääryys saa aikaan.
Onko mitään tehtävissä?
Olen tai olin positiivinen, jaksanko olla ja kuinka kauan?.  Toivo asuu kuitenkin vain positiivisessa asenteessa, joten kyllä minun täytyy taistella, uskoa vaan, vaikka sitten tyhmän sokeasti, lopulta hyvä voittaa pahat.
Laitan sormet ristiin  , rukoilen  . Mietin, mitä hyvää voisin tehdä, mihin vielä mummon voimat riittäisi.
Ei kai paljon muuhun kuin omiin valintoihin tulevina päivinä. Ja sanan säilää sitä tässä nyt heilutan, herää ihminen.  Itseäni tässä ohessa myös herättelen.Nämä aiheet pyörii päässä, ja mietin kuumeisesti, mitä ihminen voi tehdä, rahaa ei ole jakaa, terveys on kiikun kaakun, ikää on liikaa pontevampiin toimiin.Riittääkö se jos vain  kirjoittaa?  Onko siitä mitään hyötyä.  ?  mistä olisi oikeesti hyötyä?

Kiitos jos jaksoit lukea ja jos vielä kerrot ajatuksiasi..aiheista..  13 kommenttia:

 1. Mielenkiintosista aiheista kirijottelet.
  Uskoahan voi olla monenlaista. Ihiminen voi uskoa itteensä, omiin kykyihinsä ja voimaansa.
  Voijaan uskoa niinsanotusti korkeimpaan voimaan, tai johonkin energiaan, mikä vaikuttaa ja pitää kaikkee koosa. Uskoahan voi harrastaa,harjoittaa, mut se ei välttämättä ole sydämen uskoa, vaan enemmänki jonkumoista tietoisuutta.

  Jos taas uskoa katotaan ja käsitellään raamatun valosa, usko saa vallan toisenlaisen merkityksen. Usko on lahja joka annetaan Pyhän Hengen kautta, tulee ulkopuolelta ihimisen sisälle, eikä niin päin että ihiminen yrittää uskoa itestään puristaa.
  Sempä takia kristinusko, usko ja luottamus Jeesuksen sovitystyöhön on uhka ateismille, koska uskon kautta Jeesukseen ihiminen saa syntinsä anteeksi ja elämä muuttuu. Jumala taas käyttää uskovia ihimisiä monella eri tavalla evankeliumin eteenpäin menemiseksi.
  Jumalan tahto on että kaikki tulisivat tuntemaan totuuden, totuus on tekevä ihmiset vapaaksi. Jeesus sanoin itsestään; " Minä on tie ja totuus ja elämä. Ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.

  Monia uskomuksia ja uskontja tosijaan on maailma pullollaan. Jokkainen meistä kai joutuu josaki elämänsä vaiheesa vastatusten sen tosiasijan kans että mistä tää kaikki on saanu alakunsa.Sitä miettii ja puntaroi, pohtii oman sielunsa tilaa, mihin sitä päätyy ku kuolema koittaa.
  Ihana raamatun lupaus on se ku sanotaan, jotka rukoillen kulkevat heitä Jumala johdattaa.

  Oon kans miettiny tätä maailman menoa ja joskus jopa väsynyt sen näyn eesä, ku aina vaan kaikkee ikävää ja pahaa. Kuitenkin raamattu selkeesti ilmoittaa että näin tuleeki tapahtumaan. Mut kaiken sen keskellä näen kuitenkin Jumalan suuren siunauksen ja armon, että jokainen joka avukseen huutaa hänen nimeään, pelastuu tään pahan maailman keskellä.

  Omalta osaltani rukoilen että Jumalan henki saa tilaa ihmisten elämässä. Että Pyhän Hengen voima saa koskettaa, parantaa ja eheyttää rikki menneitä sydämiä.
  Kaikki muu katoaa ja häviää, mut hänen armonsa ja rakkautensa pysyy iankaikkisesti.

  Tälläsiä mietteitä mulla. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos Mummeli. Kommisi tuli sillä välin, kun korjailin kirjoitusvirheitä ja lisäsin yhden kuvan. Ajatuksesi ovat hyvin yhdenmukaiset oman uskomiseni mukaan. Nykyajan ihmiset tietävät kyllä kaiken uskosta, ja uskonnoista. Tosin nykyajan sukupolvessa syntyy aukkoja niille nuorille, jotka eivät saa mitään opetusta.
  Ehkä minäkin olen väsynyt , väsynyt ja turhautunut. Kaikenkattavan pahuuden ja sotien edessä. Sanot että näin tulee tapahtumaan joka tapauksessa. Tämä on kai se pelottanin kohta ennustuksissa, eihän se anna toivoa tässä maailmassa vaan tarjoaa uskon kautta ikuista elämää Kristuksessa. Ehkä olenkin enemmän huolissani nuorista, kaikista joilla ei ole sellaista uskon vahvuuta. Joskus miettii omaakin uskon vahvuuttaan. "Minä uskon, auta minua epäuskoista". Ihmisellä on sisäinen tahto uskoa hengelliseen voimaan. Tarvitsemme apua ja tukea sekä rukousta. Jään miettimään, kiitos

  VastaaPoista
 3. Monenlaisia asioita kirjoitit, ja hyvä asia, kun kirjoitit.
  Aina joku lukee, ja alkaakin ehkä miettimään asioita.
  Mielenkiinnolla itsekin luin kirjoituksesi.
  Ja heti tuli mieleeni nykyaika ja usko Jumalaan.
  Ensinnäkin, pelottavaa on se, ettei nykyään kodeissa paljon enää puhuta Jumalasta ollenkaan, lapset eivät kuule Hänestä puhuttavan lainkaan.
  Miten ihminen oppii kunnioittamaan toista ihmistä, jos ei kunnioita Jumalaa.
  Mun äitini oli syvästi uskossa Jumalaan ja siittä olen iloinen, tiedän, että äiti on pelastunut.
  No, uskonko sitten itse Jumalaan?, Vastaan, että uskon niin hyvin, kuin osaan, mutta omin voimin en sitä tee, vaan pyydän Häntä joka ilta pysymään sydämessäni, ja minussa.
  Uskon raamatun sanaan ja kaikkeen siihen, mitä siinä on ennustettu. Äitini mulle jo aikoinaan,kun hän vielä eli,monesti niistä kertoikin.
  Joskus pelottaakin, ja rukoilen lapsieni puolesta, että voisivat antaa Jumalan tulla heidän sydämiinsä. Kaikkien ihmisten sydämiin.
  Kiitos kirjoituksestasi!
  Antoi paljon ajattelemisen aihetta.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Harakka, tunnen samankaltaisuutta sanoistasi, minunkin mummu ja kasvatusäiti olivat uskossa ja sieltä sain uskon siemenet sydämeeni.Suuri ahdistus vaivaa mieltäni nyt kun en itse kykene samaan kylvötyöhön lasten ja lastenlasten elämässä, mutta toivon ja rukoilen, että heillekkin tulee aika ja kutsu Sanan luokse. Täytyy uskoa myös siihen, että kaikella on aikansa. Luin juuri äsken Kirkko ja Kaupunki lehdestä aiheeseen liittyviä tarinoita.Varsinkin Prahan kirkon tarina teki kipeää.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kirjoituksesta, kaisumarjatta, siinä on pohdiskeltavaa pitkäksi aikaa!

  Tuo video näytti tämän hetken tilanteen, totta on kaikki tuo!
  Raamatun profetiat ovat pyhien ihmisten näkyjä, he näkivät ne hengen kautta. Ovat toteutumassa ja toteutuvat kaikki, uskon niin.♥

  Toivotan sinulle kaunista ja ihanaa kesää, jonka saamme vielä nähdä ja elää!

  ♥♥

  VastaaPoista
 6. Hengen kautta. Siinä oli vastaus -miten? Kiitos Aili. Näin ollen voin toivoa Hengellistä ymmärrystä omiin valintoihin.

  VastaaPoista
 7. Peikko on oppinut, että sanoissa oi olla kaikki, tai ainakin melkein kaikki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet oikeassa Peikko, sanoissa on kaikki ja usein liikaakin..sanotaan että vaikenemisen on kultaa, mutta eikö se ole vain pelkuruutta. Minäkin jo mirtin vähän mitä sanon tai kirjoitan, tekoja ne vtastrvitaan mitä tahansa jotka ovat hyviä monille

   Poista
 8. Kiitos pohdiskelustasi Katris. Uskon Jumalaan, mutta uskoni on avaraa, pohdiskelevaa ja se hakee muotoja koko ajan, se hyväksyy tai ainakin pyrkii hyväksymään myös muut Jumalat, joita toiset ihmiset pitävät itselleen parempina. Sisäinen rauha on tavoite, jonka luulen saavani uskoni kautta. Syvä sisäinen rauha minulla oli tosin silloinkin kun en uskonut mihinkään, ehkä nykyisen heikon uskon kautta se on tavallaan järkkynyt, mikä vaikuttaa vähän mielettömältä:)

  Ehkä voimme vain rukoilla parempaa ja ehyempää maailmaa lapsillemme, kaikille maailmanlapsille ja tehdä omia pieniä globaalisesti katsoen aika mitättömältä tuntuvia valintojamme, sellaisia johon sydän meitä kaskee, ilman syyllistämistä tai kauhua.

  Tieteen monet kasvot eivät näytä kovinkaan kauniilta, mutta silti olen sitä mieltä, ettemme voi jäädä tähän, vaikka olemmekin jo sotkeutuneet mitä kamalimpiin eettisiin ongelmiin myös tällä alueella. Ihmisen aika tällä pallolla on verrattain lyhyt ja hyvässä lykyssä pallo jatkaa ilman ihmistä vielä miljardeja vuosia eri eliöineen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mustis kulta ´sain juuri kissan pennun, sen nimim on mustis.. söpöliini..jotain elävää lohuta uneen menessä jalkoja lämmittämässä. Ymmärrän täysin mitä kirjoitat ja vielä yhdyn siihen täysin sydämin.. voi kun saisinolla ´viikon jumala, poistain lopullisestuí paljon pahaa maailmassa

   Poista
  2. Voi pikku Mustis, olkoot hän nimensä veroinen, kiva juttu aikku:)

   Poista
 9. Mielenkiintoista pohdintaa!

  Tuntuu, että ennen ihmisillä oli helpompaa tässä suhteessa: kirkko määritteli, mikä on oikein ja miten tulee uskoa. Kun kirkon valta ja vaikutus ihmisen jokapäiväisessä elämässä laimeni, olemme jääneet jonkinmoiseen arvotyhjiöön. Nyt ihmisen täytyisi (tai nyt saisimme)itse arvioida, mihin uskoa ja miten tuota uskoaan toteuttaa. Monikaan ei sitä kitenkaan tee, sillä ihminen on luonteeltaan laiska. Samaan aikaan erilaisia uskonnäkemyksiä tarjotaan meille kymmenittäin, jopa sadoittain. Ihmiset ovat ehkä pikkuisen eksyksissä tässä maailmanajassa, josta selviäminen vaatisi hivenen ponnistelua ja omaa ajattelua.

  Minä itse uskon Jumalaan, suureen henkeen joka vaikuttaa kaikissa ja kaikkialla. Uskon siihen, että Jumala on antanut meille ihmisille loppumattoman rakkautensa lisäksi myös tietyn määrän vastuuta pitää huolta niin kanssaihmisistämme kuin ympäristöstämme. En usko siihen, että ihminen olisi ylivertainen muihin lajeihin nähden. Näen jokaisen elävän olennon ja elottomatkin luontokappaleet Jumalan hengen ilmentymänä.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Kaisa, ajatuksesi on aika monen ihmisen kanssa yhteneväisiä. totta myös tuo kirkon rooli. kirkot ovat sellaisia kuin ovat kirkon hallitukset ja papit + piispat. heillä on valtava vastuu, en kadehdi sitä työtä. näinä aikoina kirkkokin kosii joka suuntaan, luterilainen kirkko on hyvin avoin ja hyväksyy leveästi ja laveasti. yksilöt erottuvat joukosta tietenkin.. selkeämpää saisi olla, onneksi on monia polkuja. uskon että oma polku löytyy kun kuuntelee sydäntään ja tutkii sanaa. minulla on vain hyvin vahva käsitys sielussani, että lähes kaikki uskonnot nojaavat samaan suureen luoja Jumalaan. suurin on rakkaus periaatteessa kaikissa uskoissa. tuo ihmisen laiskuuskin on totta, hengellisissä asioissa, vasta äärimmäinen hätä lähettää ihmisen etsimään lohtua, toivoa ja mitä nyt tarvitseekin. Jumala on suuri, niinkuin jotkut uskot sanovat, niin se on aina. Tunnen vain kiroukselta sen, että Jumalan nimessä soditaan ja rukoillaan apua ihmisten tappamiseen.
  se on mieletöntä. ei Jumala käske ihmistä sotimaan vaan sanoo -älä tapa-

  VastaaPoista