tiistai 3. huhtikuuta 2012

huhtikuun askareita



Olen askaroinut vaihteeksi ihan muuta kuin kirjoittamista. Siivosin kaappejani ja keräsin käyttämättömiä vaatteita ison kasan, leikkasin nauhoiksi ja nyt on valmiina jo viisi uutta mattoa. Läpimitta noin metri kaikissa. lisää kuteita on, vaikka koukuttaisin aikani kuluksi mökkimattojakin. Nämä virkkuut eivät ole vielä oikein hyviä, tumma matto ainakin retkuilee, heh, se olikin harjoitustyö. En ole näitä aiemmin tehnyt ja teko-ohjeitakaan en löytänyt mistään, eli kantapään kautta on opittava. Hyödyllistä ja ekologista uusio käyttöä. Hieman on sormien nivelet kipeytyneet mutta kyllä ne siitä toipuvat. Pääsiäistä alan valmistella, vähän sitä ja tätä. Perinteitä kunnioittaen. Perhepiirissä vietetään aikaa. Huomenna tarkoitus mennä jälleen vesijumppaan, räntää sataa ja on kaikkea muuta kuin keväinen sää.


Joulukaktus päätti ruveta kukkimaan pääsiäisen kunniaksi. Muitakin uusia kukkivia on ihan pian, kevät näkyy ikkunalaudalla. Ihanaa viikkoa kaikille ystäville.

12 kommenttia:

  1. Oi,miten hienoja mattoja olet tehnyt! Ja joulukaktuksesi on kaunis! Hyvää pääsiäisviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta, sinultahan minä idean poimin ja onhan näitä virkkkaajia muutama muukin, lankojakin löysin ja samalla löysin pöytäpyyhkimen ohjeet, muutama saellainen, ei tarvitse kaupasta ostaa, kun pesee pyykin mukana on aina uusi puhdas . Kivoja nämä blogit kun löytää itselle sopivia ideoita..

      Poista
  2. Niin ihania ovat mattosi! Upea idea. Hienoa kierrätystä.
    ijhanaa Pääsiäistä sinulle♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näitä ideoita olen löytänyt täältä blogimaailmasta. Vasta nyt olen innostunut kun huomasin että vielä pystyn sentään virkkaamaan. Koneella ompelen kyllä , mutta käsin en paljoa ja kutominen tuntuu liian kipeältä sorminivelissä, niissä on reuma

      Poista
  3. Kiitos Hanne. Kun harjoittelen vähän vielä ehkä lopulta teenkin oikein komeita mattoja, kun kangas loppuu niin uffilta euron päivänä vanhoja verhoja ja taas on millä mällätä:))DDD

    VastaaPoista
  4. Oikein kauniita mattoja olet virkannut; niitä tein joskus muinoin minäkin;))

    Sinulla taitaa olla sekä joulu- että pääsiäiskaktus samassa paketissa;DDD
    Kyllä kaktus voi kukkia monta kertaa vuodessa.<33

    Oikein hyvää pääsiäisen aikaa sinulle, Aikku.<333

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Aili-mummo, muistin että äitinikin virkkasi joskus näitä ja nyt nämä käsin tehdyt ovat jo muotia. Hyvä että hyödynnetään vanhaa uudeksi- Samoin iloista Pääsiäistä

      Poista
  5. Tuttua puuhaa, tämä on nyt in! Arvaa onko käsityöpajalla näitä muutamia, matonkuteista virkataan. Kivaa pääsiäisaikaa aikku, olet kyllä ollut melko ahkera, minulla on oma mintunvihreä pitsimatto vieläkin kesken, tytöt saivat jo omansa valmiiksi..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai sinäkin brutukseni Mustis, jee muotia ovat näin kaupoissa myynnissä ja hintaa oli noin 70, euroa. Kannattaa siis tehdä itse. Mökillä nämä on mukavia ja miksei saunakammareissa, nämä on helppo pestä, kestävät vesipesua.

      Poista
  6. Matoissasi on niin kauniit, harmoniset värit!:)

    Toivotan sinulle ja läheisillesi ihanaa pääsiäistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati, halusin omaan makkariin vaaleat, kun huone on pieni. Nyt olen väsännyt jo kylppäriinkin suihkukaapin eteen maton. Kiitos Iloista Pääsiäistä myös sinulle

      Poista
  7. Hyvää Pääsiäistä ! On sulla näppäryyttä sormissa ja värisilmääkin. Muistan erään tuttuni kerjäilleen risoja sukkahousuja virkatakseen mattoja. Niistähän tuli aika ikävän värisiä. Mutta nuo ovat viehkeitä "pannulappuja" ;)

    VastaaPoista