lauantai 7. huhtikuuta 2012

Enkeli

He kantavat enkeliä jolla on side silmillä: Enkeli haavoittunut  ja kaksi maalaispoikaa katumapäällä hänen siipensä haavoittuvaiset hartiat miten kevyt hän on sen näkee kätten otteesta paariaisoihin miten raskas tämä harmaa uni
tämä pilvinen maisema


maalaus Hugo Simberg/ runo Bo Carpelan
12 kommenttia:

 1. Ihana, herkkä maalaus. Yksi vaikuttavimmista.
  Ja suloiset, värukkäät munat!
  Sinulle myös Pääsiäisen aikaa suloista!

  VastaaPoista
 2. Haavoittuva enkeli pysäyttää katsomaan, herättää ajatuksia . Simberg maalasi tämän toipuessaan vakavasta hermosairaudestaan.

  Tämä taulu on voittanut v. 2006 Ateneumin taidemuseon Maamme-taulu äänestyksen.

  Mukavaa Pääsiäistä Sinulle Aikatherine!

  VastaaPoista
 3. Ihana maalaus,herättää ajatuksia,oikein hyvää pääsiäistä Aikatherine:))

  VastaaPoista
 4. Tuo maalaus taisi olla nimeltään "Haavoittunut enkeli".
  Hyvin kuuluisa Hugo Simbergin maalaus...

  Oikein hyvää pääsiäistä sinulle, Aikatherine.<333

  VastaaPoista
 5. Kaunis runo ja maalauksia mieltä olet, rakas ystävä.
  Tulin pudottaa suudella ja alembrança meidän pyhä ystävyys!

  VastaaPoista
 6. Kiitos Hanne, Liplatus, Ritva, Aili-mummo, Osvaldo Heinze / Haavoittunut Enkeli on Hugo Simberin kuuluisa maalaus, jotenkin se yhdessä tämän Bo Carpelan runon kanssa sopi minun pääsiäisajatuksiin. Niin monet ihmiset tarvitsevat tukea ja ystävyyttä, maailma kouristelee monien tuskallisten tapahtumien keskellä, joka puolella uutiset kertovat hädästä, nälästä, kuolemasta. Liian moni on haavoittunut enkeli. Toivon ja rukoilen parempia aikoja, se mitä nyt tapahtuu, se salpaa mieleni, en osaa enää sanoa mitään järkevää. On vain jaksettava toivoa ja pitää jalat maassa.

  VastaaPoista
 7. Peikko luuli ensin, että se Hugo oli maalannut niitä munia...

  VastaaPoista
 8. Jaa jaa Peikko, on Hugo saattanut maalata muniakin, tiedäppä tuota. En tiedä kuka on nuo munat maalannut, netistä löysin näin soman gifkuvan.

  VastaaPoista
 9. Kävin keskiviikkona Tampereen Tuomiokirkossa ja katselin hartaana tuota taulua, Kuoleman puutarhaa ja ruusuköynnöstä. Jylhä kirkko. Ehkä Turun Tuomiokirkko on vielä kauniimpi. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusta Tampereenkin Tuomiokirkko on oikein kaunis. Turun Tuomiokirkko on hyvin tuttu, kun asuin vuosia ihan vieressä, tuli käytyä, nuorta mieltäni vähän pelotti silloin, kun siellä on niitä hautoja ja muumioita. Huii.Kiitos Pääsiäinen on nyt arjen puolella, masu pullistelee niin että täytyy pian paastota

   Poista
 10. Voi tuota peikkoa:)

  Itsekin hartaana katselin tätä haavoittunutta enkeliä, joka tunsin silloin ja monesti vielä nytkin olevani, paitsi etten ole enkeli ollenkaan, kesällä 2009, onko siitä jo niin kauan? Tuntui että vasta eilen.. samat munat taisivat olla ehdolla minullakin mutta en sitten laittanutkaan siihen munakasjuttuun:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän tämä elämä menee Mustis ystäväni, haavoittaa joskus kovastikin, mutta aika ja ystävät auttavat. Minusta tuntuu että vasta eilen sain kuopukseni, mutta tää vintiö täytti 40vuotta!Nyt Pääsiäisenä. Ahas, sulla on munakasta tarjolla, pitää katsoa mitä olet laittanut täytteeksi, arvatenkin se ei oo naturell

   Poista