keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Suolaa, pippuria ja politiikkaa


 Keltaruusun vertaa en löydä... vai löydänkö. Pääsiäisenä saamani keltainen ruusu, lilja,viher kimppu
                oli iloinen, lämmin tuulahdus kevään saapumisesta ja juhlapäivien ilosta
Kolme tytärtäni oli pääsiäisenä luonani,  valmistin useita ruokalajeja, koska osa on vegaaneja , toiset tykkää lihasta, yhdet kalasta.  Tein pääruuaksi Lammaspataa jonka höystin tuoreilla juureksilla ja yrteillä.  Uunilohi oli myös yrteillä ja limellä maustettu. Tonnikalapihvit tein perunasoseen sekaan sekoittaen 2 tölkkiä tonnikalaa öljyssä, tuoretta tilliä hiennonnettuna , hapankermaa, munia ja tinjamia, rosmariini sekä tietysti suola ja mustapippuria.. kalapihvit maistuivat lapsillekkin  . salaattini oli uusi kokeilu  rucolasta, linssistä, yrteistä , seesamöljy ja suolapippuri mausteena, oli maukasta. Jälkiruuaksi tein ison juustokakun, ihan yksinkertaisen makua antoi sitruuna ja mangososeet.  Yksi tytär oli lapsen kanssa seuranani koko pyhien ajan, joten mukavaa oli, saatiin jutella ajankohtaisista asioista, kuten esim. vaaleista..
Vaalimainokset koimme lähinnä ärsyttävinä ja jokseenkin typerinäkin.. Suomi nousuun, Työtä, Leikkauksia.  Kaikkein äveriäämmät yritysjohtajat haluaa  pidentää työaikoja ja alentaa samalla palkkoja.. huh... silläkös Suomi nousee??   Ei, sillä ei parane kuin näiden yrittäjien saldot veroparatiisisaarilla, heillä ei ole verotettavaa tuloa suomessa ja eläkkeellä tai sitä lähestyttäessä muutetaan  veropakolaiseksi  missä säästetään  omiin taskuihin vielä perintöverotkin.. Walruusin malliin noin 200miljoonaa euroa, kun näitä perintöverokarkureita tulee lisää miljonääreiltä ne rahat ovat  suuruudeltaa  pian koko suomen valtionvelka..

(maalaus on tyttäreni Sirun)
 Tyttäreni maalaus kuvastaa tunteitani monipuolisesti.  Epävarmuus yrittää hiipiä takaraivoon.
selvittääkseni ajatuksiani  lähetin viestejä  ehdolla oleville  kansanedustajille.  Halusin tietää  miten sitä  työtä  lisää sitä eniten lupaavat..  Kysyin myös lasten ja vanhusten hoidosta ja turvallisuudesta ja kysyin yksinäisyyden ja syrjäytymisen ehkäisevistä  suunnitelmista.
Sain vastauksia, tutkin ja luin ne tarkoin. Ainut puolue jolla on suunnitelmia miten työpaikkoja luodaan lisää ja lasten ja vanhusten hoitoa ja turvallisuutta parannetaan uskottavasti oli vasemmistoliitto. + jotain samaan suuntaan SDP   ja  vaalikoneen mukaan  löytyi  samoja ajatuksia  myös Kristillis Demokraatti ja Keskusta.
Kokoomus on vaalikoneen mukaan vähiten samaa mieltä kanssani mistään, lisäksi rajasin pois kaikki piraatit, itsenäisyydet ja vastaavat pienet. 
Aion miettiä ja tutkia vielä tarkoin myös haastattelut ja tutustun tarkemmin puolueiden yleislinjauksiin.  Vaalit ovat tärkeä asia tällä hetkellä, vain äänestämällä voi vaikuttaa. Tavallisena kasalaisena täytyy löytää puolue ja ihminen joka on lähinnä omia toiveita ja ajatuksia.
Tärkeää on myös muistaa että  kaikki ehdokkaat ovat sidottuja puolueiden yleislinjauksiin.. toki he voivat äänestää eduskunnassa toisinkin kuin puolue toivoo, mutta silloinhan he pettävät jo puolueensa, voiko sellaisiin luottaa...
Sipilälle lähetän vielä omat kysymykseni ja toivon että myös vastaa.. Vaalien ennakkovoittajaksi veikattu.
Onneksi on vielä aikaa perehtyä  moniin yksityiskohtiinkin ..
Sellaiset suuret kysymykset kuin Nato, EU, Kreikka, Ukraina, laajentuneet terrori ja sotatilanteet maailmalla sekä  maahanmuutto luovat mieleen monenlaisia ajatuksia ja syytä onkin.  
Jos ei tiedä riittävästi , silloin mielen voi vallata pelko. Kaikki pelot ovat heikentäviä voimia ja aiheuttavat mielikuvissa uhkakuvia.. On parempi  selvittää mahdollisimman paljon tosiasioita, eikä mennä asioiden ja tapahtumien edelle. Ei maalata piruja seinille, jätetään uskoa, toivoa ja rakkautta mieleen näin jaksamme taistella rauhanomaisesti ongelmien ylikin. 
Uskotaan tulevaisuuteen, eletään säästeliäästi mutta rohkein mielin.. Äänestetään sydämen ja järjen äänellä.  
Huomenna käyn äänestämässä.

6 kommenttia:

 1. Oletpa sinä paneutunut tosissaan näihin vaaliasioihin, ja syytä tietysti onkin! Suomen tulevaisuutta ollaan ratkaisemassa näissä vaaleissa.

  Hienoa että tyttäret kävi sinua pyhinä ilahduttamassa! Kolme eri ruokaa samalla kertaa on aika vaivalloinen työ, mutta hyvin onnistuit;))

  Oikein hyvää viikkoa ja huhtikuuta sinulle, kaisumarjatta! ♥♥

  VastaaPoista
 2. Olet pohtinut vaaliasioita todella tarkkaan!

  Hyvää loppuviikkoa

  VastaaPoista
 3. Voi miten kaunis kimppu ja miten ihana että sait tyttäret vieraaksi. Onnestasi tarttui minuunkin vähän:) Vaalikoneet ovat oiva apu ja heittelen vielä noppaa siitä ketä äänestäisin, ipukaan ei ole huono vaihtoehto vaikka kepulainen olen aina ollutkin, joskus myös nukkuva jonka jälkeen menikin kaikki päin persettiä:)

  VastaaPoista
 4. kiitos Aili, Sussi ja Mustis kommeista.. kävin äänestämässä jo ennakkoon kun olin varma kenelle äänen annan.. samalla sain auringoista ilmaa taivaan täydeltä ja näin tien vierellä kevään ensimmäisen ritariperhosen. nyt olen hyvin väsynyt ja painun pehkuihin. hyvää yötä kaikille ystäville

  VastaaPoista
 5. Hienosti olet valmistautunut tuleviin vaaleihin. Meillä on vielä moni kysymys avoinna.

  VastaaPoista
 6. Sielläkin on ollut lapset Pääsiäisenä. Kiva.
  Teillä on siis vaalit. tärkeää että kaikki äänestää.
  Mukavaa viikonloppua sinne teille♥

  VastaaPoista