keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Kauas on lyhyt matka

Kuvassa on viimeiset kuusenkynttilät rautalyhdyn sisällä, se luo ihanaa valoa iltaisin mietiskelyyn hijaisuudessa.

Mietin sitäkin miten ihmeessä Helsingistä joutuu matkustamaan ortobedin vastaanotolle Tammisaareen asti.

www.hus.fi/sairaanhoito/sairaalat/lansi-uudenmaan-sairaala/.

Tuota klikkaamaalla näet paikan johon huomen aamulla lähden kello 6.00 kotoa.  Vastaanottoaika on 11.30.  En tiedä onko bussi nopea vai hidas, epäilen että hidas, joka kerää ympäri Helsinki- Länsi uusimaata potilaita.

Hyvä asia on että viimeinkin pääsen johonkin. Ihmetyttää vain se että Helsingistä ei mistään monista sairaaloista löydy paikalliselle asukkaalle lakisääteisessä ajassa ortobedia

Nyt en tietenkään tarkoita yksityisiä lääkäriasemia, niitä on kymmeniä Helsingissä, mutta niihin minulla ei ole varaa hakeutua muuten kuin mahdollisesti yhteen lääkärissä käyntiin.

Tällä kertaa oletan että saan lähetteen leikkausjonoon ja se kestää taas sen lakisääntöisen ajan ja ilmeisesti tehdään myös Tammisaaressa. Omaiset eivät pääse kovin usei käymään sinne asti. Kaikilla on työ, lapset ja muita aktiviteetteja.

Toivottavasti saan hyvä hoidon, täytyy ajatella positiivisesti. Kauas onn lyhyt matka.   

 Tammisaari on hyvin kaunis merellinen kaupunki, siellä on varsinkin kesällä paljon nähtävää. Olen käynyt ihan päivä käynnillä Raaseborissa ja kaupungin torilla ja vanhassa kaupungin osassa.

Saattaisin viihtyä vaikka pysyvästi Tammisaaressa, jos olisi läheisiä ja muutama ystävä siellä.  Ihminen tarvitsee jonkinlaisen sosiaalisen verkoston asuin paikassa, että ei tule ulkopuolisuuden tunnetta. 

Nappasin Wikibediasta ilmakuvan kaupungista, tästä näkee hyvin miten meri ympäröi kaupunkia, olisi kiva kuvata siellä nytkin uusia maisemia, mutta en usko että sellaiseen tulee aikaa.. sen näkee huomenna onhan minulla kännyssä kamera jolla voi räpsiä muutaman kuvan. 

9 kommenttia:

 1. Tammisaaressa en ole koskaan käynyt, se on ruotsinkielistä seutua, tiedät varmaan:)

  Onnea sinulle leikkaukseen, toivottavasti paranet pian,Kaisumarjatta ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jees, kiitos Aili, kotona ollaan, hyvin se reissu meni, väsynyt olen. Leikkaus tehdään 3-4 kk.päästä..siis huhti tai toukokuussa, jonot on pitkät lonkka proteesi leikkaus on kyseessä se on iso ja vaativa operaatio, mutta kun se on tehty ja paranen niin kesällä pitäisi olla jo tanssikunnossa, ainakin aloitan säännöllisen vesijumpan

   Poista
 2. Onnea matkaan ja hyvää vointia sen jälkeen ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Seijastiina, aloitin jo dieeetin, tarkoitus on pudottaa liikakilot noin 7-10 kg ennen leikkausta. Herbalife pirtelöllä korvaan varsinaiset ateriat ja lisänä syön vain hedelmiä ja vihanneksia, raastettuja juureksia se on paras dieeetti mitä tiedän, ei ole nälkä ja paino putoo parissa kuukaudessa, jumppaa en voi lisätä ennenkuin operaatio on ohi.

   Poista
 3. Onnentoivotukset matkaasi.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ritva, onnea tarvitaan, lääkäri on nuori, rauhallinen ja hyvin terveen näköinen nuori mies, luotan siihen että hän on hyvä ja tekee parhaansa hän oli hyvin sympaattinen kuunteli ja kyseli paljon, eikä kiiruhtanut vaan kysyi vielä lopuksi, onko minulla jotain erityis kysymyksiä. Terveysaseman lääkärit ei ole moisia kyselleet

   Poista
 4. Toivon että kaikki menee hyvin. rukoillaan
  enkeleitä matkallesi. ♥ ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sylvi, uskon Jumalaan, uskon rukouksen voimaan, uskon että Jumala kuulee ja auttaa. Hänen tahdostaan ovat suojelusenkelit läsnä aina ja varsinkin silloin kun vielä ystävät rukoilevat puolestani, siitä kiitos erityisesti. Olen oppinut ja nähnyt kuinka paljon lohtua ja henkistä turvaa uskon kautta saa.Roikun kiinni enkelini helmassa.

   Poista
 5. Uskon, että saat Tammisaaressa hyvän hoidon <3
  Äitini, joka asuu Kirkkonummella, on käynyt Lohjalla ortopedisessa leikkauksessa ja kaikki on mennyt hyvin. Matka on tosin pidempi kuin lähikuntiin, mutta hoito on ollut asiallista.

  Tsemppiä, kaisumarjatta! <3

  VastaaPoista