lauantai 25. toukokuuta 2013

Google Reader poistuu: ohje Blogloviniin siirtymiseen

  kopioitu   / demi lehden sivulta..

  

Elikkäs elikkäs, Google Reader poistuu käytöstä lähiaikoina ja lukulistat kannattaa siirtää Blogloviniin. Kirjoitin tutorialpostauksen tästä. Lainaan sen alle:

"Google haluaa jälleen poistaa jonkin meitä bloggaajia koskevan palvelunsa käytöstä. Joku teistä ehkä muistaakin kun Google viimeksi poisti jotain bloggaajille erittäin rakasta - nimittäin Friend Connectin käytön muissa kuin Blogspoteissa. Kuuluin itse niihin joille Bloggerin blogipohja ei kelvannut mutta Friend Connect oli tervetullut pikku vempain minun webs-personaliini. Joillekin GFC:n poisto tarkoitti kymmenien ellei satojen lukijoiden menetystä. Tällä kertaa Google haluaa poistaa Google Readerin.

Mitä Google Readerin poistosta sitten käytännössä seuraa? Lukulistat ainakin katoavat. Lukijoitakin saattaa hävitä ja bloggaajien vaivalla luomat verkostot pienentyvät. Tämä on kuitenkin suhteellisen helppo korjata, sillä onneksi on Bloglovin.

Neuvon, miten voit siirtää lukulistasi helposti ja nopeasti Google Readerista Blogloviniin.

1. Mene sivulle www.bloglovin.com/import/reader.
2. Klikkaa sinistä nappia jossa lukee "import from Google Reader".
3. Klikkaa sinistä nappia jossa lukee "anna käyttölupa".
4. Odottele, ja valmista on!

Toivottavasti tästä oli apua. Saapi linkkailla ihan vapaasti."

Se ei tosiaan ole kovin vaikeaa ja monet teistä on varmaan sen jo tehneet, mutta on varmaan joku vielä joka ei ole hoksannut tämmöistä :)

Ja blogia saa kans kurkata jos kinostaa: jannanluola.blogspot.fi14 kommenttia:

 1. Kiitos hyvistä neuvoista, kaisumarjatta!
  Tuotapa en ole tiennytkään, pitää yrittää ehkä huomenissa...

  VastaaPoista
 2. aina kun uudistuksia tulee ne on opiskeltava, liityin nyt blogloviin, ja näin sähköpostissani kaikki lukemani sivut. ehkä se toimii, vielä en tiedä miten lisään vai tarvitseeko lisätä tänne sivulle.. ja kiitos kuuluu Demen sivulle Janna Luola, mistä kopion koko jutun. ensin ajattelin että ei oo totta..mutta tutkitaan nyt mikä tää on..uutisten mukaan reader lakkaa toimimasta heinäkuun alussa..ku ihmiset on lomalla, voi käydä niin että ei tajuu mihin lukijat on hävinnyt...mä haluun takas kivikauteen! siis takaisin, mun luupää on sieltä kotoosin

  VastaaPoista
 3. Olen kuullut tästä, että blogilistat häipyy googlelta, mikä on tosi kurja asia.
  Mullakin on melkein kaikki siellä, ja enhän ilman sitä löydä ketään, enkä tiedä, ketä on uuden postauksen tehnyt.
  Se on tosi vaikeeta ja paljon aikaa viepää käydä joka blogissa,...vaan on tiedettävä, kuka on postauksen laittanut, ettei joudu tekemän "turhia" käyntejä.
  Onko tämä sitten samantapainen, kuin se vanha blogilista?
  Siis toimiiko samantapaisesti, että näkyy aina se uusi postaus listalla?
  Kiitos, kun kerroit, miten saa uuden käyttöönsä.

  VastaaPoista
 4. Not hätä Harakka, sen verran ehdin jo tutustua että välittömästi liityttyäni blogloviin tuli sähköpostiin linkki ja näen kaikki seuraamani blogit.

  VastaaPoista
 5. Kaisumarjatta, minäkin siirsin lukulistani Bloglaviniin, nopeasti tili. Suurkiitokset sinulle, pelastit monelta harmaalta hiukselta minut.<33333

  VastaaPoista
 6. Hyvä juttu, että oon joskus hyödyksi..siksi kopioinkin jutun kun arvelin että kaikki ei välttämättä löydä ohjeita, mie löysin vähä vahingossa kun seikkailin ihan uusilla sivuilla. pijetään me Aili kiinni hiuksista:)) Minulla on kyllä jo valkiat:)) ei ne enään paljo harmaannu. jostaan syystä miu hiukset valkenee niiku ne oli lapsena, ihan hopian valkoiset

  VastaaPoista
 7. En ollut huomannut tätä tulevaa muutosta.
  Kiitos kun nostit esille.

  Täytyne käydä namikkaa painamassa, jottei joudu pimentoon.

  VastaaPoista
 8. ...jätin napin painamatta, enhän ole Google+ssa mukana.

  Yritän pysyä vaan blogistaniassa mukana..)  VastaaPoista
 9. Maailma muuttuu, peikot ei, ainakaan paljoa :)

  VastaaPoista
 10. No ohho, tämäpä oli yllätys! Kiitokset tiedoituksesta :)

  VastaaPoista
 11. Tutki asiaa minäkin... Menin etsimään tietoa googlesta ja löysin tietoa Googlen syötteenlukijasta. Kannattaa tutustua, jos asia kiinnostaa!

  Mukavaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, syötteenlukijoistahan tässä on kysymys.. kun liittyy blogloviin tuon yllä olevan mukaan, niin kaikki jatkuu niinkuin ennenkin.

   Poista
 12. Nimetön5/27/2013

  Voi tähän nykyiseen kun ehti tottua, niin taas muutetaan jotain, tarvitsen apuasi, sillä en tajua kuitenkaan miten toimia, koska ne sit muuttaa, yritän jo osaan,mutta tarvitsen apua-luulisin.

  VastaaPoista
 13. Toivottavasti Anonyymikin osaa liittyä blogloviin noiden yllä olevien ohjeiden mukaan.. jos on jotain mitä haluaa kysyä niin tuon artikkelin on kirjoittanut http://jannanluola.blogspot.fi
  Demilehden toimittaja.. hänelle voi esittää kysymyksiä joihin hän vastaa..Myös demilehden sivuilta löytyy aiheesta lisää.

  VastaaPoista