lauantai 27. huhtikuuta 2013

pitsiverhoja ja piirustuksiaEnsin virkkasin ruusun kukkia isompaan ikkunan verhoon sitten sain idean virkata leveä pitsi reunus ylhäällä oleviin pikku ikkunoihin.. Ah valoisuutta.. Nyt koko makkari on lumen valkoinen siispä käyn ostamassa lämpimän ehkä beigen päiväpeiton,  tai kenties löydän jotain aivan ihanaa.

Olen myös yrittänyt piirtää ja maalata muokuvaa kasvatti äidistäni.  Hän oli ihana lämmin rakastava ihminen, en osaisi maalata enää muistin varassa hänen kuvaansa koska hän kuoli hyvin nuorena, olin juuri lähtenyt maailmalle, oi kuinka monesti olen ajatellut kuinka ihana mummi hän olisi ollut jos olisi saanut elää.. Ehkä hän on kuitenkin kokoajan jossain lähellä.. Löysin muutamia vanhoja valokuvia hänestä, tässä piirtämässäni kuvassa hän on itse nuori morsian. Kuva on musta valkoinen vuodelta -1938  - 1940.. en ole varma..

Äidin nimi oli Liisa ja hänen kohtalonsa ja nuoruutensa oli hyvin rankka.  Hänen kotinsa paloi ja hänen isänsä ja äitinsä kuolivat nuorena. Liisa oli kuusi lapsisen perheen vanhin tytär ja hän hoisi nuoremmat yksin ja ehkä osin kunnan avustuksella  aikuisiksi. Osa Liisan sisarista ja veljistä on kuollut mutta joitakin elää yhä minulla on tuore kutsu hänen veljensä vaimon luokse.. Eno kuoli myös vuosia sitten.  Ensi kesänä yritän päästä käymään savossa, siellä tätini asuu Soisalon saaressa Moninkylässä.. Oi nin ihania muistoja tulvii mieleeni, olin usein kesällä enon luona pienempien lapsien katsijana..

Piirsin useita luonnoksia, kolme revin ja heitin roskiin.. yhden yritin maalata kun piirustus oli onnistunut mutta maalasin pilalle.. Hänen herkät piirteensä katosivat maalin alle-
Lopulta päädyin tähän lyijykynällä tehtyyn luonnokseen jota väritin puuvärikynillä ja vesivärillä vähän..
Äidillä oli tumma tukka joka oli aina siistillä sykeröllä niskassa. Hänellä oli lempeät silmät mutta usein väsymyksen tuoma tumma varjo silmien alla. Suu oli täyteläinen ja leuassa oli pieni kuoppa.
Hän oli tavattoman ahkera ihminen ja opetti minulle kaikki kotityöt, ruuan laitosta, käsitöihin. Minun piti nimikoida kapioita jo silloin kun sulhosta ei ollut tietoakaan. Sain kutoa mattoja ja virkata pitsejä ja tietenkin piti kutoa talveksi sukkia lapasia ja paitoja..Voi niitä aikoja...minulla on ikävä äitiä..hänen lämmintä katsettaan.

6 kommenttia:

 1. Tämäkin blogi on päivittynyt kaksi päivää sitten. Herttainen tuo piirros äidistäsi.

  VastaaPoista
 2. kiitos Marja- Leena löysin ainakin yhden virheen, profiilissani oli oma kotisivu osoite väärin..yritin poistaa sen koknaan mutta en vielä osannut. korjasin vain oikein.. minulla oli yhden kirjaimen virhe.. blogspot oli plogspot näin se voi olla pienestä kiinni katson humenna joko alkaa päivittyä lukemillani sivuilla kestäähän se vähän aikaa

  VastaaPoista
 3. Minun blogiini tämä postaus ei ole päivittynyt syystä jota en tunne!
  Luin Marja-Leenan blogista, kun valittelit asiaa...

  Kaunis kuva äidistäsi, ja hienoja pitsiverhoja: kiitos Aikku.<3
  Oikein hyvää ja aurinkoista viikonloppua sinulle.<33333

  VastaaPoista
 4. Moi Aikatherine!

  Kirjain virheen korjattuasi, olisikohan näkyvyys nyt kunnossa.
  Sen näet, kun käy blogeissa joissa blogisi on blogiluettelossa, onko tämä postaus näkyvillä.
  Marja-Leena mainitsi että olisi päivittynyt.

  Kertoisitko näkyykö?
  Jollei näy, kirjoittelen Sinulle sähköpostitse.

  Verhojen uusiminen piristää mukavasti.
  Olen etsinyt lepotuoleihin uusia päällisiä tahi tuolimattoja, en vielä löytänyt.

  Kauniisti olet äidin piirtänyt.
  Samanlaisia muistoja on äidistäni, ahkera ja opettava Hän oli.:)  VastaaPoista
 5. Heippa Aikatherine!
  Kiitos, kun olet tullut blogini lukijaksi.
  Mullekkaan blogilistani ei tätä ole näyttänyt.Päivitin uudelleen blogisi listalle, jos nyt sitten alkaisi päivitellä.
  Mutta tulin muuten kurkkaan tänne ja täällä olikin niin hieno postaus.
  Verhot on tosi kauniit, niistä sainkin kivan idean.
  Taidankin huomenna heti mennä ostaan lankoja ja alan virkkaileen verhoa.
  Ja piirtämäsi äitisi kuva on todella hienosti piirretty, olet tosi taitava!

  VastaaPoista
 6. kiitos rakkaat ystävät, eilen illalla tein parin tunnin lukusession vierailin ystävien blogeissa ja jätin ainakin toimivan linkin profiiliin kommissa ei näyttänyt että toimisi vieläkään mutta rarkistelen, tänään tytär vie minua vähän ostoksille, kun en voi kävellä jalassa on niin pahana tulehdus ja kuluma piikit .. kaikkea tulee iän mukana

  VastaaPoista