perjantai 2. marraskuuta 2012

Rajaton mieli

.

Hain eilen ekaluokkalaisen lapsenlapseni koulusta, hänellä on pitkä koulumatka, koska hän käy ruotsinkielistä koulua. Kävimme kotimatkalla S- Marketissa  ruoka ostoksilla ja lapsi sai valita lempi ruokansa.
Hakaniemessä hypättiin bussiin joka tuo koti kujan lähelle.

Yhtäkkiä bussiin tuli tuttu henkilö. Hän kertoi monista maailman tapahtumista. Kuten Sandy myrskystä. Kertoi lähettäneensä avustus rahaa  huomattavan summan.Obamalle, johon kommentoin, että eikö Punainen Risti olisi parempi ja selkeämpi. - Kyllä totta kai hän myönsi, myös sen kautta voi auttaa.
Hänellä on monia ovia auki joille hän ojentaa apua.
 Omaa perhettä ja myös nettiystävä, johon hän on syvästi ihastunut, mitä en voi mitenkään käsittää, että tapaamatta ihmistä oikeesti silmästä silmään, voisi rakastua,  epäilen kovin, että hän on yksi näitä netti huijareiden uhreja. Siksi, että tämä netti ystävä täyttää kaikki kriteerit, joista on yleisesti varoitettu liian hyväuskoisia ihmisiä. En enää kysynyt paljonko hän on kaikkiaan tälle Afganistani majurille lähettänyt rahaa, muutama kuukausi sitten jo  useita satoja euroja.
Yritin jo kesällä varoittaa että kysymys voi olla  netti huijarista, mutta hän ei usko.
Unelma Rakkaudesta on suurempi voima. Hän on aikuinen ihminen enkä voi tehdä muuta, kuin toivoa, että olen itse erehtynyt ja tämä unelmien prinssi saapuu hänen luokseen.
Hänellä on hyvä sydän ja vilpitön auttamisen tahto.  Se on myös aidon rakkauden täydellinen mieli.
Rajaton rakkaus, ilman pyyteitä. On vain surullista  kun sellaista ihmistä voidaan käyttää täysin väärin .
Rakkaus on jotain joka yhdistää niin, ettei mikään voi erottaa. Se on totuus. Ilman totuutta ei ole pysyvää rakkautta, vaan kuvitelma särkyy jonain päivänä ja mieli särkyy.

Seuraavaksi tuttava  kertoi, että kohta on se suuri päivä, Talvipäivän seisaus.21päivä joulukuuta 2012 tulee maailmanloppu, sen on ilmoittaneet muinaiset Maya kansat.

- No jopas sattui, minä nauroin. Juuri sinä päivänä lähtee lentoni Helsinki Vantaan lentokentältä aamu varhain Lissaboniin, josta on tarkoitus jatkaa matkaa bussilla 200 kilometriä etelä Portugaliin ja katsella  maisemia joita en ole ennen nähnyt
Mutta ehkä en pääse koskaan perille , ehkä olen puolivälissä matkalla taivaaseen. Ehkä näen maailmanlopun lentokoneen ikkunasta, ehkä putoan ja kuolen siinä missä kaikki maailman kansat.
Todellisuudessa, nämä ennusteet on jo aikaa sitten todettu vääriksi.
Näitä maailman loppuja on ollut tämän maailman aikana jo monia kertoja ja kenties ihan oikeitakin, kun ajattelemme esimerkiksi dinosaurusten tuhoa, jääkautta, vedenpaisumusta, jotka kaikki ovat tieteellisestikin todistettu.
Oli niin tain näin, uskon enemmän niin, että kuten raamattukin sanoo, kukaan ei koskaa tiedä koska loppu tulee.
Ja minulle se on ihan samantekevää, tulee kun tulee.
Elän nyt ja kuolen kun sen aika on.Silloin on minun maailman loppuni.   Se on elämän kiertokulku,  kaikella on aikansa.
Rajattomassa mielessään ihminen voi maalailla monenlaisia mielikuvia ja ruokkia niin uskoaan kuin pelkojaan.
Minulla on luottamus ja usko, maallinen koteloni maatuu tai palaa tuhkaksi, mutta jotain minusta jää olemaan jotain jota sieluksi sanotaan. Paratiisini on luottamus Jumalan armoon, jos siihen en kelpaa katoan ikuiseen kuolemaan.


2 kommenttia:

 1. Gracias por tu visita y tus comentarios. Siempre es un placer y una alegría el verte por este blog.
  Un beso.

  VastaaPoista
 2. Elämä koostuu monista tarinoista, toiset niistä kulkevat ojanpohjalla toiset niityllä.
  Kirjani on muuten valmis, tiedotan asiasta lähiaikoina lisää. Kirjani sivuaa myös
  tuota talvipäivän seisausta.

  VastaaPoista