perjantai 4. marraskuuta 2011

PYHIEN MIESTEN PÄIVÄVuosisatoja on tämä nykyinen halloweeni  ollut Suomessa vain Pyhien miesten päivä.

Ei mikään noitapäivä, tämä villitys on taas lännen tuliaisia.

Enkä okein välitäkkään noitajutuista. Lasten karkki ja kepponen voi nyt mennä juuri ja juuri  läpi arjessani.

Nykyaikana ei enää ole erityisen paljon
Pyhiä Miehiä.   Hehän ovat raamatun aikaisia ihmisiä.

Jos perheiden vanhimpia isoisiä ja isiä muistetaan ja edesmenneille viedään kynttilät haudoille. Se riittää minulle.  Muistan sydämmellistä pappaani, ja ystä sydämmellistä enoani ja setääni. He olivat minun maallisia hyviä miehiä.
Jumala ja muut profeetat  ovat mielestäni tälläisen kummittelun ulkopuolella.
Maalliset suurmiehet ovat minulle  vain aikansa  tekijöitä. Heitä on joka alalla, tieteen, taiteen, politiikan, rauhan ja sotien aikana ollut joka maassa.. kuka heistä olisi suurin? 
Halloween (lyheneminen All Hallows 'Evening), joka tunnetaan myös nimellä Hallowe'en tai All Hallows' Eve, [5] on vuosittain loma havaittu ympäri maailmaa on 31 lokakuu , yö ennen Pyhäinpäivä . Aivan kuten Day of the Dead juhlallisuuksiin, kristillinen juhla of All Hallows 'Eve, Joidenkin oppineiden mukaan, sisältää perinteitä pakana sato festivaalit ja festivaaleja kunnioittaa kuolleita , erityisesti Celtic Samhain ; [5] [6] [7] muiden tutkijoiden väittävät, että juhla sai alkunsa täysin riippumatta Samhain. [8] Tyypillinen juhla Halloween toimintaan kuuluu temppu-tai-hoitoon (tunnetaan myös nimellä " guising "), osallistumalla puku osapuolet , veistämällä jack-O'-lyhdyt , valaistus kokot , Apple keikkuivat , vierailevat Haunted nähtävyyksiä , pelissä kepposia , kertoo pelottavia tarinoita, katsella kauhuelokuvista sekä uskonnollisia juhlamenot ja rukoileminen , paasto ja osallistumalla vigils tai jumalanpalveluksiin . [3] [2] [4] [1]

5 kommenttia:

 1. Rauhaisaa pyhäinpäivää sinulle Aikatherine!♥

  VastaaPoista
 2. Yöllä, lamppu, noita ilmestyy neito"

  Suudella ja hyvää viikonloppua

  VastaaPoista
 3. Hyvää pyhäinpäivää.Aikatherine:))

  VastaaPoista
 4. Pyhäinpäivä on minusta hieno juhla, mutta Halloweenia en ymmärrä...

  Uskon olleen myös pyhiä naisia.:D

  VastaaPoista
 5. Kiitos Blogi ystäni, kiitos ihan kaikille! Muistin nuoruudestani olin noin 15vuotias, kun kylän nuorten kanssa kokoonnutiin isolle kokolle. Paikka oli vähän kaempana maalaiaskartanon laitamilla, siellä oli poikia ja tyttöjä ehkä noin 30.. paistetiin muunmuassa nauriita hiilloksella ja olihan siellä pojilla jotain pahan makuista hapanta juomaakin.. mitä lienee ollut itse tehtyä kaljan tapaista..muistan erityisesti yhden tapahtuman, kuinkas muuten, Sain elämäni ensimmäisen suukon huulille! Ja se suukko maistui suolaiselle! Siihen aikaan pestiin hampaat suolavedellä, lieneekö pojalla ollut hiven suolaa taskussa, kun oli raikastanut nauriin syönnin jälkeen suunsa suolaiseksi, tai sitten hän ei syönyt mitään odotti vain otollista tilaisuutta! Tiedäppä tuota!

  VastaaPoista