perjantai 8. heinäkuuta 2011

Tervetuloa Suomeen!


Loma Suomessa on elämys!  Karhuja, susia, ilveksiä, onpa joku karannut Leijonakin ollut joka kesä, ihmisten ilona. Paarmoja, moskiittoja, vihaisia ampiaisia, myyriä jotka levittävät kuumetta. Punkkeja on joka teltan lähellä. Lehmiä, lampaita ja hevosen sontaa on kaikki paikat täysi. Kruunupäät hirvet puskevat autot ojaan ja syövät  grillistä pihvit ja litkivät vielä olutta ja koskenkorvaa, mitä sattuu jäämään yli  on ihan pakko litkiä kaikki pois. Puukot ja puntarit heiluu!  Pohjanmaalaiset  ovat kesäaikaan hulluimmillaan. Etelän  Suomen ruotsalaiset ona visusti omissa mökeissään. Kaduilla hilluu jatkuva  Festari juhla. On Tangomarkkinaa, ja viulu markkinaa, on oopperaa ja jos sun jotakin sottiisia.  Kukaan ei nuku  kolmeen kuukauteen , kaikki vaan hilluu pitkin yötä , ku sitä ei  "Yötä" ei ole laikaan.. Pimiää ei ole  muualla, kuin  jossain vanhassa heinäladossa. Se on perinteisesti Suomalaisten ihanin rakastelupaikka!  Suuntaa sinne turisti! Mutta ei hätää; kun suomalainen mies menee naimisiin hänestä tulee tohvelisankari.HAH, HAH.    Mutta  joskus on niinkin käynyt, että miehestä tulee vaimon pieksäjä kunnon arabialaisen tavan mukaan. Saattaapi vaimo olla jopa pelkkä  työväline! Se aina vähän riippuu, mistä roikkuu..  Tänä kesänä on runsaasti käärmeitä, puumia yökerhoissa, erittäin vaarallisia!  Tervetuloa sekaan vaan!
Suomalaiset naiset on kauniita kuin  horsmat tien penkalla, risat legginsit jalassa, hameen retale, ja isoisän vanha nahkarotsi kaiken varalta, Bulevardilla tepaselee vain meidän kansanedustajat  ja Havis Amanda  hymylee  iankaikkisesti  ilki alastomana  pääkaupungin torin laidalla. Lähimailla on muitakin  "koviksia"  ne on ollut joskus päämiehenä tai jotain muuta älytöntä.. Yleensä ottaen Suomi on aivan hirviä paikka..Hyvin vaarallinen. Tälläisen kuvan on britit antaneet. ja kai he tietää paremmin kuin me itse.

mutta siitä tärkeimmästä, kun on niin kuuma ilma on pakko laittaa sauna läpiämään.. kun mittari näyttää 120+  on ihanaa ottaa löylyä ja hakata hikistä nahkaansa koivuvitsalla.. jaj ja..ruoska soi  ja kansallislaulut raikaa.. niinkuin hard rok hallulujaa.. täkeintä on että voitetaan hurrit! hah, hah. hah..

8 kommenttia:

 1. Kiva juttu!

  Minulla on ystävätär, joka on Virosta. Hän sanoi, että Etelä-Virossa saunavihtana on katajan oksista tehty vihta! Vähän raisulta kuulostaa sekin!

  Kai veljeskansassamme on vähän samaa hulluutta kuin meissä suomalaisissa!

  Ja onhan täällä eukonkantoa ja suopotkupalloa ja muita hauskoja kisoja kesäisin! Ei ihme ettei jouda nukkumaan kolmeen kuukauteen! :D

  VastaaPoista
 2. Britit ovat unohtaneet mainita, että karjalaisia sanotaan myös Suomen ranskalaisiksi, koska he ovat niin vilkkaita, eläväisiä ja kulinaarisia. Kukas kissan hännän nostaa ellei kissa itse

  toteaa
  varttikarjalainen

  VastaaPoista
 3. Pidin tekstistä, joka tietää jos joskus siellä Finch loma.

  Suudella ja hyvää viikonloppua.

  VastaaPoista
 4. Hei Aikatherine. Sinulla oli kiva teksti. Teilläkö puhutaan koivuvitsata? Meillä puhutaan vastasta:)Vitsasta ja vastasta on ollut keskustelua myös lehdissä...Kumpi sana on oikein. Minulla on nyt myös toinenkin blogi, se kertoo toisesta omasta elämästäni. Tervetuloa katselemaan sivujani. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 5. Minun murteessa (Pohjois-Pohjanmaalla) vitsa on aina ollut se koivunvitsa millä piiskattiin lapsia jos ne olivat tuhmia. Naapurin lapset joutuivat itse hakemaan vitsan (tai sanottiin "vitta" ja "saat vittaa jos et oo kiltti"). Meillä ei saatu vittaa eikä piiskaa koskaan.

  Vihta ja vasta taas olivat saunassa käytettäviä oksakimppuja, meillä sitä kimppua sanottiin aina vastaksi.

  Murteissahan on omat sanansa eri asioille, eikä mikään käytetty sana voi oikeastaan olla väärä tai oikea.

  Minun mielestäni ja minun murteella se oikea sana on vasta, jollakin toisella taas vihta tai miksi sitä nyt sitten kutsutaankaan!

  :D

  VastaaPoista
 6. Peikko ei usko noitajuttuja :)

  VastaaPoista
 7. Saamme olla iki onnellisia täällä pitkässä maassamme ihanasta "hulluudestamme" , kyllä aivan mieltä lämmittää saada erottua joukosta kaikkine hassuine eukonkantoinemme . Mietiskelin sen kannettavan tunnelmia siellä vauhdin tiimellyksessä pää alaspäin ollessaan , ja vielä vesilammikossakin ,,,varmuusvälineenä kypärä hehehe. Kivan pistitkin aikatherine !

  VastaaPoista
 8. Hauska juttu. Taas tuli vähän ikää lisää. Kiitos!

  VastaaPoista