perjantai 1. heinäkuuta 2011

murre tarinaa suomen suvesta

Suvisoppa.

Soon tullu ny suvi ja kaikil on hiki.. Etelästään päin on lentäny tuhkaapilviitten ohel jos sun jonkinlaistaa tipua. Kiljuhanhista Wiskysieppoihin. Satakielet lauleloo ja haitar soip ja karaookemestaarit näyttää taitoonsa kaikiil lavooil ja terasseil..meillää alkaa olla aitoo rekkaalaine tunnelma, ei ku sorpasta pelihin vaan. Siinä se menöö säkkijärvenpolkaan kans..

 Aivaan kohta tuloo uutisia siitäs mite taivaalta sateloo erilaasia lintulenssujaan ja muuta erittään vaarallistaan meirän viattoomien pohjolaasten niskahan.. Plästs.pläts..o, ou..on kipaastava johonnii suojahan..

 Pöhheköissään matelee uus kyykäärmehien armeija.. Oli muniloil nii paksu välly talve yli, jotta on ny millä mällätä.
Jotta jos nästyykit saa pestyksi vielä lenssuujen jälkehen, nii voi sitä parkua ja paisetta mikä seuraa ku kyyarmeija kiemurtelloo telttojen rakosistaan urheiren eräämies retkeelijöiren jalkahan. Taitaavimmaat nappaa käärmehet hännästään kiinni ja nakkaa rillihin iltapaaksi..

Rämmeikössään vaanii marjastajia ja mehtämiehiä myös myyräarmeijaa ja aiheuttaa myyräkuumetta.
Ei  taira olla viel rokotustaa sitä vaivaa vastahan. Siin ei auta muu ku antauru vaaraan tai pysy kotoonas.

Moon ottanu tämän sikalenssurokotukseen, jotta välttyysin siltä vaaraltaan.. EU, n direktiivarit määräs kaikeen kansan käsvarret pisteltäväks riittävillään sikasuojain kertoimilla. Hyvin on toiminu, ei oo sika häirinny elämää.. mitä nyt omat porsahat on röhkineet jaloos..

Sopivia mökkii rantojaa kattellessa huomioin monenmoistaa härdellii ja häiriöö. Iha ku ei omaat vaivat riittäs.
Meirän valkooset Yyteriin rannat ja Kalajoen heirat on kaikki ny kovin mustuneet ja vähintääs harmaat, jotta kahtokaa ny mihi liehutatte alusmattonne..Yhtään en takaa mitä muuta siitäs tuhkaapilvestään on syntyyny..voi olla skorpiooneja ja ainakiin on näitään itikoitaan ihan sikana..

uuh.. Kelpaa kahtoa juhannuusaamuyönä kokkoitten palon jälkehen niitä paljahia peppuja joita niemen notkoissaan notkuu, ovatteen varmaan ku neulatyyny..siinäs on kameraihmisilleen vinkkiä, jotta mistää kulmastaa saa hyvän luontoo kuvan..

Itse olin aatellu välttyä kaikiltaa uhkaakuvilta ja pysyä tiukasti tääl sisäs..Kaikeensävyystä merheinää on kuitennii täälläki rannat täynnään, vihriästään ruskiaan.. Jos oikei pahaltaa näyttää pitänöö mennä koleera-altaaseen pulikoimaan se alkaa olla jo niin viinallaan kirkastettu jussin jälkehen..

Ei millään pahal mutta en voi mitähän ku parempaakaan suvisoppaa en voi luvata teitille.

Ja mitä ylemmääs pakenette sitä parmmin kyyt ja itikaat teirät syö..
 Ai, ai. ...

Orotelkaas ku suvi on ohi ja ilmaat kylmenöö  .. soon sitte kai syys..

Suvi on lyhyt ja vähä luminen..

  

6 kommenttia:

 1. Kiitos hyvistä kuvausvinkeistä, pitää pistää muistiin ensivuodeksi. Ja onneksi en vielä yhtään käärmestä ole nähnyt vaikka tuolla pusikoissa ötököitä käynkin kuvaamassa.. nyt sitten on jo Heinäkuu, 30 keskikesän päivää edessä, eikä mitään suunnitelmia.

  Teuvo Noormarkusta

  VastaaPoista
 2. Aikatherine!

  Unohdit mainita punkit, joita pitää kuulemma kovasti pelätä; ainkin viisaat näin sanovat;)

  Entisaikaan ei niistä ollut paljon harmia, van nyt kuuluu olevan, on jalostunut entistä pahempi punkkirotu;/

  Oikeen ilosta kesän jatkoo siule Aikatherine:D

  VastaaPoista
 3. jep Teuvo, kameramiehenä sulla on varmasti aina sormi liipasimella;)) ties mitä kuvia etehen pölähtää.. hiivi hiljaa pusikoissa, ja Aili tuossa muistutti noista punkeistakin.. hui , nyt ne myy apteekissa sellaasia pihtejä, joilla saa punkit kannikoistaan irti...hih.. ja myyräkuumetta on myös lepikössä varottava.. mutta ei tämä ole kuulkaa kansalaiset yhtään mitään,, siihen verrarttuna mitä tuleman pitää.. mutta palaan siihen myöhemmin..

  VastaaPoista
 4. Hola amiga, con motivo de mis 60 años, tienes un bonito premio en mi blog, me haría feliz que lo recogieras.
  Gracias.
  Con ternura
  Sor.Cecilia

  VastaaPoista
 5. Te deseo que tengas un muy feliz y excitante verano, que disfrutes del buen tiempo en la playa y en la montaña, que seas en definitiva muy feliz.
  Un beso.

  VastaaPoista
 6. Monja de Clausura Orden .. Gratsias


  Iglesiasoviedo Gratsias... Pyydän anteeksi. että tarina on murteella, se on mahdoton kääntää.. yritän välttää..

  taidan aavistaa jotain.. Jose!

  VastaaPoista